ref: refs/heads/v3.0
emeklilikssksgkbağkurkredilerkosgebengellie-devlet

2020 Kurumlar Vergisi Beyannameleri Ötelendi!

2020 Kurumlar Vergisi Beyannameleri Ötelendi!
18.04.2020

Kurumlar Vergisi Beyannameleri Ötelendi! Korona virüsü nedeni ile yaşanılan zor günler nedeni ile mümkün olan her alanda devlet kolaylık sağlamaya çalışmaktadır. İşte bu durumlardan bir tanesi olan Kurumlar Vergisi Beyannamesi de öteleme sürecine alınmış bulunmaktadır. Gelen bilgiye göre de 30 Nisan 2020 tarihinde son olan kurumlar vergisi beyannamelerinin verilme süreci 1 Haziran 2020 tarihine ötelenmiş bulunmaktadır.

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 30 Nisan tarihine kadar verilmesi gereken kurumlar vergisi beyannamelerinin verilme süreleri ötelenmiş bulunmaktadır. Buna göre Kurumlar Vergisi Beyannamelerinin verilme süreci 30 Nisan tarihinden, 1 Haziran 2020 tarihine kadar ertelenmiş bulunmaktadır. Başkanlık tarafından yapılan duyuru içeriği de şu şekilde olmaktadır. 30 Nisan 2020 tarihine kadar verilmesi gereken Kurumlar Vergisi beyannamelerinin verilme ve ödeme süreleri 1 Haziran 2020 tarihinde gün sonuna kadar uzatılmıştır. Şeklinde yer almış bulunmaktadır.

Koronavirüsü Nedeniyle Yapılan Diğer Ertelemeler Nelerdir?

Koronavirüsü Nedeniyle Yapılan Diğer Ertelemeler Nelerdir? Korona virüsü salgınının ülkemiz sınırları içerisinde de oldukça etkili bir şekilde yer almasının ardından pek çok vergi ödemesinin ve beyanname verilmesinin ertelenmesi söz konusu olarak gündeme gelmiş ve uygulamaya konulmuş bulunmaktadır. Korona virüsü nedeni ile ertelenen vergiler şöyle olmaktadır.

2020 Mart ayında verilmesi gereken 2019 yılına ait olan gelir vergisi beyannamesi 30 Nisan tarihine ertelenmiş bulunmaktadır. Şubat dönemine ait olan KDV beyannamelerinin verilme süreci de 24 Nisan 2020 tarihine kadar uzatılmış bulunmaktadır. Diğer yandan da Mart ayı sonuna kadar verilmesi gereken Ba – BS formlarının da verilme süresi de 30 Nisan 2020 sonuna kadar ertelenmiş bulunmaktadır. e-Defterlerin hazırlanması imzalanması ve e-Defter beratlarının yüklenme süresi de 30 Nisan 2020 tarihine kadar ertelenmiş bulunmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.