ref: refs/heads/v3.0
emeklilikssksgkbağkurkredilerkosgebengellie-devlet

Kosgeb Kredi Şartları Nelerdir?

Kosgeb Kredi Şartları Nelerdir?
23.08.2017

Yeni iş fikri ile proje üreten birçok girişimci için umut ışığı olan Kosgeb küçük ve orta ölçekli şirketlerin de kendilerini geliştirmesi için bir dayanak noktası haline gelmiştir. Yeni iş fikri olan ancak hayallerini gerçekleştirmek için nakdi olmayan birçok girişimci kosgebin hibe kredi ve sıfır faizli kredi olanaklarından belirli şartlar karşılığında yararlanabiliyorlar. Kosgeb için öncelikli şart açılacak olan iş yerinin ya da mevcut olan bir iş yeri için geliştirme projelerinin hazırlanmasıdır. Bu projelerin en önemli özelliği daha önce geliştirilmemiş bir proje olmasıdır. Çok kişi tarafından sunulan projeler kosgeb tarafından değerlendirmeye alınmıyor. Ancak sektörel anlamda henüz çok fazla yaygınlaşma göstermemiş alanlar için yapılan başvurular kosgeb tarafından genellikle olumlu olarak karşılanıyor.

Kosgeb Kredi Başvurularında Danışman Desteğinin Önemi Nedir?

Girişimciler tarafından hayallerindeki iş fikirlerini gerçeğe dönüştürmek için yapılacak olan kosgeb başvuruları oldukça büyük önem arz ediyor. Ancak bu başvurular belirli şartları taşıdığı için girişimcilerin başvuru yaparken dikkat etmeleri gereken birçok husus söz konusu oluyor. Hiçbir destek almadan bu başvuruları değerlendiren girişimciler eksik belge ve evrak nedeni ile almaları gereken kredileri çok sonra alabiliyorlar. Bu da hayallerini gerçekleştirmek için kendilerine zaman kaybı yaşatıyor. Bu nedenle girişimciler için zaman kaybı yaşamaları için kosgeb başvuru destek hizmetleri sunuluyor. Konusunda uzman danışmanlar tarafından kosgeb başvuru şartları oldukça kolay ve itinalı bir şekilde yerine getiriliyor.

Kosgeb Eğitimlerinin Özellikleri Nelerdir?

Kosgeb imkanlarından yararlanmak için girişimcilerin öncelikli olarak yerine getirmeleri gereken konu kosgeb eğitimleridir. Eğitimler neticesinde verilen kosgeb eğitim sertifikası ile girişimciler kosgebe başvurabiliyorlar. Kosgeb eğitimleri 7 haftalık bir süre sonunda sona eriyor. Kosgeb eğitimlerine Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve 18 yaşını doldurmuş herkes katılabiliyor. Kosgeb eğitimlerinin en büyük şartı ile girişimci adaylarının eğitimlerde devamsızlık yapmamalarıdır. Eğitim neticesinde alınan sertifika ile girişimciler açacakları iş yerleri için önemli bir adım atmış oluyorlar.

Kosgeb Projelerinin Nitelikleri Neler Olmalıdır?

Kosgeb girişimci adaylarından açacakları iş yeri ya da mevcut olan ancak geliştirmek istedikleri iş yerleri için belirli şartların yerine getirilmesini istiyor. Bu proje şartları kapsamında açacakları iş yerlerinin fiziki mekan özelliklerinden, iş yerinde kullanılacak teçhizatlara kadar ve aynı zamanda 1 ile 9 arası personel çalıştırılması ve personellerin sağlık güvenceleri ile maaş bilgilerinin belirlenen standartlara uygun bir şekilde işlerlik kazanmasını istiyor. Aynı zamanda ürün ve hizmetler konusunda hitap edilecek müşteri portföyü gibi konularda da kosgebin belirlemiş oldukları şartların yerine getirilmesi isteniyor.

Kosgeb’den Hibe Kredi Almak İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?

Girişimcilerin kosgeb’den hibe kredi ya da faizsiz kredi alabilmeleri için öncelikle kosgeb başvuru işlemleri devam ederken açmak istedikleri iş yerlerini kosgeb şartlarına uygun bir şekilde açmaları gerekiyor. Bu işlemleri yaparken iş yeri için gerekli olan tüm gerekli işlemleri ve harcamaları kendileri yapmaları gerekiyor. Kosgeb başvuruları onaylandığında girişimcilerin iş yerlerini açarken yapmış oldukları tüm masraflar kosgeb tarafından karşılanıyor ve talep edilen hibe kredi ya da faizsiz kredi de girişimcilerin hesapların aktarılıyor.

Kosgeb Başvurularında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Bir iş yeri olan ve bu iş yerinin daha geliştirilmesini isteyen ya da ev hanımı ve herhangi bir sigorta güvencesi olmayan kişilerin kosgebe başvurmadan önce dikkat etmeleri gereken en önemli özellik yapacakları proje ve verecekleri hizmete ait sektörün kendilerine kazanç sağlayıp sağlamayacağını tespit etmeleridir. Aynı zamanda iş yerinin açılacağı bölgenin verilecek olan ürün ve hizmetler konusunda etkili olup olmayacağının da araştırılması gerekiyor. Bu nedenle iş yeri açma fikri olan girişimcilerin açacakları iş yerlerinin yerlerini önceden belirlemeleri ve kendilerine kar getirici özellikte olmalarına dikkat etmeleri gerekiyor.

Kosgeb Kredi İmkanları Nelerdir ve Kaça Ayrılır?

Kosgeb, yeni bir iş yeri açmak isteyen ya da mevcut olan iş yerinin geliştirilmesi konusunda kosgebe başvuru yapan girişimcilere yine girişimcilerin talepleri doğrultusunda iki türlü imkan sunuyor. Bu imkanlardan birisi 50 Bin TL’ye kadar hibe kredidir. Hibe kredi girişimcilere verildiği andan itibaren geri ödemesiz bir şekilde veriliyor. Geri ödemesiz olması nedeni ile girişimcilerin iş yeri açarken yapmış oldukları masrafları tam anlamı ile ödemeleri konusunda da büyük kolaylıklar sağlıyor. Bir diğer hizmet ise 100 BİN TL’ye kadar faizsiz kredidir. Bu hizmette girişimcilere 100 BİN TL’ye kadar kredi verilerek faiz olmadan belirlenen vadeler ışığında çok ufak rakamlar ile geri ödeme yapılması isteniyor. Bu her iki imkan da girişimciler için oldukça elverişli olduğu için her iki imkan için de başvurular oldukça fazla oluyor.

Kosgeb Eğitimleri Nerede Veriliyor?

Kosgeb devlete bağlı bir kurum olmasından dolayı hemen hemen her ilde kosgebin bağlı olduğu merkezler bulunuyor. Başvuru yapan girişimciler bu merkezlerde eğitimler alıyorlar. Ancak bir ilçe ya da köyde oturan girişimcilerin bulundukları bölgede kosgebe ait merkezler bulunmuyorsa kendilerine en yakın merkezlere başvuru yapabiliyorlar.

Kredi Hakkı Kazanmadan Önce Yapılacak İşlerin Belgelendirilmesi

Kredi hakkını henüz kazanmamış ancak iş yerini açmak için kendi imkanları ile işe koyulmuş girişimciler yapacakları her masrafı belgelendirmeleri gerekiyor. Belgelendirme işleminin yapılması ile birlikte kredi onayı geldiğinde bu belgelerin ibraz edilmesi ile birlikte yapılan masraflara ait tutarlar geri ödeniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.