Genel

2020 Öğretmenlere İl İçi Yer Değiştirme Başvuruları Başladı!

2020 Öğretmenlere İl İçi Yer Değiştirme Başvuruları Başladı! Öğretmenler il içi yer değiştirme başvuruları başlamış bulunuyor. 2020 yılı il içi isteğe bağlı yer değiştirme duyurusu yayımlanmış bulunmaktadır. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre 20 Temmuz 2020 tarihi itibarı ile birlikte başvurular alınmaya başlamış bulunuyor. İl içi yer değiştirme başvurularında gerekli olan şartlar ve başvuruların ne zamana kadar yapılabileceği ile ilgili detaylara yazımızdan ulaşabileceksiniz. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanmakta olan il içi yer değiştirme başvuru duyurusunda başvuru şartları ve başvuru ile ilgili olarak ayrıntılar yer almaktadır. Buna göre il içi yer değiştirme başvuruları ise elektronik ortam üzerinden gerçekleştirilecektir.

İl İçi Yer Değiştirmede Başvuru Şartları Nelerdir?

İl İçi Yer Değiştirmede Başvuru Şartları Nelerdir? Öğretmenler için açılan sistem üzerinden il içi yer değiştirme başvurularında istenilen şartlar aşağıdaki gibi olmaktadır.

  • Adaylığı kaldırılmış olmak,
  • 31 Aralık 2020 tarihi itibarı ile bulundukları eğitim kurumunda en az 3 yıllık çalışma süresinin tamamlamış olmak,
  • 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Ek 4.üncü maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak görev yapmakta iken üç yıllık çalışma süresinin ardından öğretmen kadrosuna atanmış olmaları gerekmektedir. Bu bölümün 1 ve 2’inci maddesine ek olarak öğretmen kadrosuna atandıkları tarih itibarıyla 31 Aralık 2020 tarihi itibarı ile bir yıllık çalışma süresinin tamamlanmış olma şartı aranacaktır.

İl İçi Yer Değiştirme Atamalar Ne Zaman Yapılacaktır?

İl İçi Yer Değiştirme Atamalar Ne Zaman Yapılacaktır? İl içi yer değişikliğine başvuruda bulunacak olan öğretmenlerin hizmet puanları, başvuruların son günü 27 Temmuz 2020 tarihi dikkate alınarak belirlenecektir. İl içi yer değiştirmeler, hizmet puan üstünlüğüne göre öğretmenlerin tercihleri de dikkate alınarak valiliklerce yapılacaktır. Hizmet puanının eşitliği halinde sırası ile öğretmenlikteki hizmet süresi daha fazla olan için öğretmenliğe daha önce başlayana öncelik verilecektir. Belirtilen eşitliğin devam etmesi durumunda ise atanacak öğretmen bilgisayar kurası sonrasında belirlenecektir.

Başvuru ve Atama Takvimi Nasıl Olacak?

Başvuru ve Atama Takvimi Nasıl Olacak? Öğretmenler için il içi yer değiştirme atamalarının başlangıç ve sonuçlanma takvimi şu aşağıdaki gibi olmaktadır.

İşlem Tarih
Başvuruların Alınması 20 – 27 Temmuz 2020
Atamaların Valilikler Tarafından Gerçekleştirilmesi ve Sonuçların İlanı 28 Temmuz 2020
Atama İnhalarının Sisteme Girişi ve Kararnamelerin Düzenlenmesi 29 Temmuz 2020
Görevden Ayrılma İşlemleri 4 Ağustos 2020’den İtibaren

 

Shares:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir