ref: refs/heads/v3.0
emeklilikssksgkbağkurkredilerkosgebengellie-devlet

2020 Kamu İşçilerinin Tediye Ödemeleri Belli Oldu. 913 TL

2020 Kamu İşçilerinin Tediye Ödemeleri Belli Oldu. 913 TL
25.01.2020

Kamu İşçilerine 913TL Tediye Ödemesi, Kamu işçilerine ve kadroya geçmiş olan taşeron işçilere her yıl dört taksit ile ödenmekte olan ve 2020 yılı için tediye ödemelerinde geri sayım başlamış bulunmaktadır. Gelen bilgilere göre yapılacak olan 2020 yılı ilk tediye ödemesi 913TL olacaktır. Kamu işçilerine her yıl düzenli olarak 52 günlük ücretleri tutarınca tediye, yani ikramiye ödemesi yapılmaktadır.

Her yıl gerçekleştirilen tediye ödemesi 4 taksit halinde ödenerek yapılmaktadır. Buna göre yapılacak olan 2020 yılı 1. Taksit tediye ödemesinin ne zaman gerçekleştirileceği ise Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan tarafından belirlenecektir. Daha önceki yıllarda tediye ödemelerinin ilk taksit ödemeleri ise Ocak ayı içerisinde gerçekleştirilmekteydi. Uygulamanın bu yılda aynı şekilde yapılması beklenmektedir. Fakat Ocak ayı içerisinde yapılamaması durumunda ise Şubat ayı içerisinde gerçekleştirilecektir.

2020 Yılı Tediyesi Nasıl Hesaplanmaktadır?

2020 Yılı Tediyesi Nasıl Hesaplanmaktadır? Kamu işçilerine ve kadroya geçmiş olan taşeron işçilere yapılacak olan tediye yani ikramiye ödemeleri 2020 yılı için belirlenen çalışanların, günlük ücretleri üzerinden hesaplanmaktadır. 2020 yılına ait olan tediye ödemesinin 1. Taksit ödemesi de kamu işçisinin günlük ücretinden toplam 13 günlük olarak ödenecektir. İlave tediye ödemelerinde esas alınan aylık kazançların hesabında, fazla mesai, evlilik, çocuk zamları ya da primleri, ayni yardımlar, hafta ve genel tatil ücretleri dikkate alınarak hesaplanmaktadır. İlave tediyenin hesabı işçinin esas ücretinin aylık toplamına göre yapılmaktadır.

İlave tediye ödemelerinden, kadroya geçiş yapan taşeron işçilerde yararlanmaktadırlar. Tediye ödemesi yılın tamamında çalışan işçilere 52 günlük tutar olarak ödenmektedir. Ocak ayında ödenmesi beklenen tediye ödemesini bekleyen işçiler bu konu ile ilgili herhangi bir sorunla karşılaşmayarak toplam 13 günlük tediye ödemesi alacaklardır. Diğer açıdan belediyelerde taşeron olarak çalışmakta iken, belediye şirketlerine geçirilen işçiler kanunen ilave tediye ödemesinden faydalanamamaktadırlar.

Kanunen ilave tediye ödemelerinin haciz edilmesi mümkün olmamaktadır. Buna göre Yargıtay kararlarında da ilave tediye ödemelerine haciz konulamayacağı hüküm altına alınmış bulunmaktadır. İlave tediye ödemesinden sigorta primi kesilebilmektedir. İlave tediye Damga Vergisi’ne tabi olmaktadırlar.

2020 Yılı Tediye Ödemeleri Ne Kadar Olacaktır?

2020 Yılı Tediye Ödemeleri Ne Kadar Olacaktır? Kamu kurumunda kadroya geçen taşeron işçiler dahil olmak üzere, kamuda görev yapmakta olan işçilerin tamamına 13 günlük tediye ödemesi verilecektir. Belirtilen 13 günlük tediye ödemesi ise asgari ücretle çalışanlara en az olarak 913TL tediye ödemesi yapılacaktır. Belirtilen duruma göre en fazla tediye ödenecek meblağ ise 4000TL brüt ücret alan kamu işçisine ise 1.239TL olarak ödenecektir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.