ref: refs/heads/v3.0
emeklilikssksgkbağkurkredilerkosgebengellie-devlet

2020 e-YDS İngilizce Başvuruları Başladı!

2020 e-YDS İngilizce Başvuruları Başladı!
18.01.2020

2020 e – YDS İngilizce Başvuruları Başladı! 2020 yılı için e – YDS – 2 İngilizce başvuruları başlamış bulunmaktadır. ÖSYM tarafından gelen açıklamaya göre e – YDS – 2 İngilizce başvuruları 17 Ocak 2020 – 06 Şubat 2020 tarihleri arasında yapılabilecektir. 15 Şubat 2020 tarihinde ÖSYM tarafından yapılacak olan e- YDS – 2 İngilizce sınavı için başvurular başlamıştır. Sınava başvuruda bulunmak isteyen adaylar işlemlerini odeme.osym.gov.tr adresinden işlemlerini yapabilecekler. Tabi ki ilk olarak sınav ücretini yatırmaları gerekmektedir.

2020 e – YDS Sınavını İçin Başvuru Şartları Nelerdir?

2020 e – YDS Sınavını İçin Başvuru Şartları Nelerdir? e – YDS sınavı elektronik ortamda yapılan bir sınav olmaktadır.

Bu nedenle sınava girecek olan adayların bazı şartları sağlamaları gerekmektedir.

  • Sınava girecek olan adayların bilgisayar kullanabilmeleri gerekmektedir.
  • Adaylara sınav esnasında bilgisayar ile ilgili olarak herhangi bir yardım ya da eğitim verilmesi söz konusu değildir.
  • Sınav ile ilgili tüm bilgilendirme işlemi elektronik ortam üzerinden yapılmaktadır.
  • Sınava girecek olan adaylara hiçbir şekilde yazılı ya da sözlü olarak bilgi ya da danışmanlık yapılmamaktadır.
  • Adayların sınav süresince salonda bulunan görevliler ile konuşmaları yasaktır.
  • Adaylara görevliler tarafından sınav ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmaz.
  • Adaylar sınava ait tüm bilgilere elektronik ortam üzerinden ulaşım sağlayacaklardır.
  • Bu nedenle sınava girmek isteyen adayların, sınav ücretlerini ödemeden önce internet ortamında yapılacak olan örnek e – YDS sınavına kayılmaları gerekmektedir.
  • E – YDS sınavında okuyucu ya da işaretleyici yardımı ile tek kişilik salon uygulaması bulunmamaktadır.
  • Engelli ya da herhangi bir saplık sorunu bulunan bireyler için tek kişilik salonda sınava girmesi gereken, okuyucu ya da işaretleyici yardımı talep eden adaylar e – YDS sınavına başvuruda bulunmamalıdır.
  • Bu adaylar sınav ücretini ödemiş dahi olsalar e – Sınav merkezlerince adayın engeline ya da sağlık sorununa göre yönelik olarak bir uygulama yapılamaz. ÖSYM kuruluna gönderilen dilekçeler ve sağlık kurulu raporları herhangi bir şekilde işleme alınmamaktadır.
  • Diğer taraftan sınava girecek olan adayın engeli ya da sağlık sorunu nedeni ile bir araç ya da gerece ihtiyaç duyan adayların, raporlarında ve Sınava Giriş Belgelerinde yazılmış olmak kaydı ile gereken araç ve gereçle sınava alınmaktadırlar.
  • Sınava Giriş Belgelerinde belirtilmeyen araç ve gereç e – Sınav binalarında girişte kabul edilmemektedir.

2020 e – YDS – 2 İngilizce Sınav Başvurusu İşlemleri Nasıl Yapılır?

2020 e – YDS – 2 İngilizce Sınav Başvurusu İşlemleri Nasıl Yapılır? 2020 e – YDS / 2 İngilizce sınavı, 15 Şubat 2020 tarihinde Ankara, İstanbul ve İzmir’de bulunan e-Sınav uygulama binalarında gerçekleştirilecektir. Adaylar sınav salonlarına saat 13.30’dan sonra alınmayacaktır. Sınav süresi 180 dakika olmaktadır. e – YDS sınavı için başvurular 17 Ocak 2020 – 06 Şubat 2020 tarihlerinde olmaktadır. Sınav için başvurular 17 Ocak 2020 tarihinde ÖSYM’nin odeme.osym.gov.tr adresi üzerinden saat 14.00’ten itibaren yapabileceklerdir.

E – YDS sınavına alınacak olan aday sayısı, sınavın yapılacağı binaların aday kapasitelerinin sınırlı olmasından dolayı kontenjan sayısı şu şekilde olmaktadır.

  • Ankara 3050 kişi,
  • İstanbul 432 kişi,
  • İzmir 112 kişi.

Sınav ücretini ilk ödeyen adaylar sınava kabul edilecektir. Belirlenen kontenjanın dolmasının ardından başvurular engellenecektir. Ödeme kabul edilmeyecek ve sınav için ücret ödeme süresi sonlandırılacaktır. 2020 e – YDS sınavı elektronik ortamda yapılan bir sınav olduğu için adayların kendileri için hazırlanan e – deneme sınavına katılmaları kendilerinin bir aşinalık kazanmaları için gerekmektedir.

2020 e – YDS Sınav Ücreti Nasıl Ödenmektedir?

2020 e – YDS Sınav Ücreti Nasıl Ödenmektedir? Sınava girmek isteyen adayların, sınav ücretini ödemeden önce mutlaka sınav kılavuzunu okumaları ve sınav ile ilgili tüm koşulları kabul ettiğini beyan ettiğini ve sınav ücretini ödediklerini belirten kutucuğu işaretlemek zorundadırlar. Elektronik Yabancı Dil Sınavları Ankara, İstanbul ve İzmir’de ÖSYM Elektronik Sınav Merkezleri’nde yapılmaktadır. Sınav ücretinin ödenmesi işlemi e – YDS’nin başvuru tarihinin ilk günü saat 14.00’te başlamaktadır.

Belirtilen sınav ücreti, belirlenen aday sayısı kadar bireyin başvurması sağlanmaktadır. Planlanan kapasitenin dolmasının ardından, başvuru süresi dolmamış olsa dahi sınav ücreti ödeme işlemi durdurulur. Kapasite olmaması halinde ise başvuru için belirlenen son başvuru gününün saat 23.59’da sınav ücreti ödeme işlemi sona erer. Adaylar e – YDS sınavı için belirlenen sınav ücretini ÖSYM’nin resmi internet sayfası üzerinden, e-İşlemlerde yer almakta olan, Ödemeler alanından ÖSYM kartlı ödeme sisteminin kullanarak belirledikleri kart ile ödeme işlemlerini yaparlar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.