Genel

Paskalya Nedir? 2020 Paskalya Bayramı Ne Zaman?

Paskalya Bayramı Nedir? Paskalya Ne Zaman Kutlanır? Paskalya Bayramı Hristiyan’lıkta kutlanan en önemli bayramlardan biri olmaktadır. Paskalya Bayramı dünyada pek çok geleneğiyle bilinmektedir. 2020 yılında kutlanacak olan Paskalya Bayramına sadece birkaç gün kalmış bulunmaktadır. Hristiyanlar açısından oldukça önemli olan Paskalya Bayramının oldukça fazla geleneği olduğu bilinmektedir. Fakat en çok bilinenleri ise insanların birbirlerine çikolatandan yapılan Paskalya Tavşanı ve Paskalya Yumurtası hediye etmeleri yöntemi en çok meşhur olanıdır.

Paskalya Bayramı Nedir? Paskalya Ne Zaman Kutlanır?

Paskalya Nedir? 2020 Paskalya Bayramı Ne Zaman? Paskalya kutlamaları için o güne özel olan, Paskalya çörekleri pişirilmektedir. Haşlanmış yumurtalar rengarenk boyanır, mumlar yakılır ve dualar edilir. Süryanilerin Temmuz ayı içerisinde kutladıkları Meryem Ana Paskalyası adı verilen yortu da Paskalya kavramı içerisinde yer almaktadır. Paskalya Bayramına ait en eski kayıtlar 2. yüzyıla ait olmaktadır.

2020 yılı için Paskalya Bayramı kutlanış tarihi ise 12 Nisan Pazar gününe denk gelmektedir. Paskalya Mart ayı sonundan Nisan ayının sonuna kadar olan dönemi kapsamaktadır. Paskalya Bayramı her yıl olarak, bahar ekinoksunun ardından oluşan ilk dolunayı takip eden Pazar günü başlar. Paskalya Günü, ilkbaharın gün dönümünün yaşandığı 21 Mart tarihinde dolunayın görülmesinden sonraki ilk Pazar günüdür. Bu süreçle Paskalya Gününün tarihi değişebilmektedir. Fakat genellikle Nisan ayının 2. Pazar günü olmaktadır. Paskalya, perhiz ile geçen beş haftalık hazırlık sürecin ardından, son haftayı kapsamaktadır.

Paskalya Günü olan Pazar günü ile sona erer. Pentekostes yortuna kadar süren 50 günlük sürece ise Paskalya Dönemi adı verilmektedir. Paskalya Bayramı tüm Hristiyanlar tarafından kutlanmaktadır. En yaygın kutlanış şekli de kiliselerde düzenlenen ayinlerin dışında, kutlanılan ülkeye göre değişiklikler gösterebilmektedir. 20. yüzyılda Paskalya Bayramı için sabit tarih belirleme çalışmaları yapılsa da, Nisan aynının ikinci haftası olarak üzerinde de durulmuş olmasına karşın herhangi bir kesin uygulamaya geçilmiş olmamaktadır.

Shares:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir