ref: refs/heads/v3.0
emeklilikssksgkbağkurkredilerkosgebengellie-devlet

2020 İOKBS Sınav Başvurusu Ne Zaman Sona Erecek?

2020 İOKBS Sınav Başvurusu Ne Zaman Sona Erecek?
16.02.2020

2020 İOKBS Sınav Başvurusu Ne Zaman Sona Erecek? Ortaokullar ve Lise 11. Sınıflar için bursluluk sınavının başvurusunda zaman daralmış bulunmaktadır. 2020 İOKBS sınavı için başvuruda bulunacak olan ortaokullar, imam hatip ortaokulları ya da özel eğitim ortaokullarının 5, 6, 7 ve 8. sınıfları ve ortaöğretim okullarının hazırlık sınıfları dahil 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerinin de katılım sağlayabileceği bursluluk sınavı başvurularında süre uzatılmış bulunmaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen İlköğretim ve Ortaöğretim için Bursluluk Sınav başvurularında zamanın bitmesine kısa bir müddet kalırken, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gelen bir açıklama ile başvuru tarihinin son gününün ötelendiği açıklandı. Elazığ depreminden etkilenen bölgelerde yarıyıl tatilinin uzaması nedeni ile Türkiye’de genel olarak başvuru süreleri uzatılmış bulunmaktadır.

2020 İOKBS Sınavı İçin Son Başvuru Tarihi Ne Zaman?

2020 İOKBS Sınavı İçin Son Başvuru Tarihi Ne Zaman? 2020 yılı İOKBS sınav başvuru tarihi ilk olarak 17 Şubat 2020 Pazartesi günü olarak belirlenmişti. Daha sonra meydana gelen merkezi Elazığ olan deprem nedeni ile depremden etkilenen bölgelerde önce yarıyıl tatili uzatıldı daha sonra da tüm Türkiye genelinde sınava girecek olan adayları da içine alarak İOKBS sınavı için son başvuru tarihi 24 Şubat 2020 Pazartesi gününe kadar uzatılmış bulunmaktadır. Başvuru işleminin ardından 2020 yılı içerisinde yapılacak olan İOKBS sınavı 25 Nisan 2020 Cumartesi günü yapılacaktır.

2020 Yılı İOKBS Sınav Başvurusu Nasıl Yapılır?

2020 Yılı İOKBS Sınav Başvurusu Nasıl Yapılır? 2020 yılı içerisinde gerçekleştirilecek olan İOKBS sınavı için başvurular aşağıdaki şekilde yapılacaktır. Başvuru şekilleri Türkiye genellindeki adayları kapsamaktadır.

  • İOKBS sınavı için başvurular meb.gov.tr, odsgm.meb.gov.tr ve eokul.meb.gov.tr web sayfaları üzerinden yapılabilecektir.
  • Veliler öğrencilerinin belirlenen şartları taşımaları halinde, öğrencinin eğitim gördüğü okul müdürlüğüne giderek başvuruda bulunabileceklerdir.
  • Öğrenci velisi, “Ek 1 Öğrenci Ailesinin Maddi Durumunu Gösterir Beyanname” ve eklerini okul müdürlüğüne teslim ederek başvuru işlemini yapacaktır.
  • İOKBS sınav başvuru tarihleri 5 Şubat 2020’de başlayacak ve 24 Şubat 2020 tarihinde mesai saatinin bitmesi ile sona erecektir.
  • İOKBS sınavı için başvuru işlemi yapıldığı esnada, öğrenciye ait olan bilgilerin elektronik ortamda bulunan bilgiler velisi tarafından doğruluğu kontrol edilerek(ad, soyad, ana adı, baba adı, cinsiyeti, doğum tarihi, doğum yeri, sınav esnasında herhangi bir tedbir hizmetinin alınmasını gerektirecek özel eğitim ihtiyacı, engel durumu, alanı, dalı ve sınıfı) gibi unsurlar üzerinde varsa yanlışlıkların başvuru yapmadan önce düzeltilmesi gerekmektedir.
  • İOKBS sınav başvuru işlemi elektronik ortamdan okul müdürü tarafından yapılacak olmaktadır. Başvuru işleminin yapıldığına dair okul müdürlüğü tarafından onaylanan ve veli tarafından da imzalanan başvuru belgesi sınav bitimine kadar saklanması gereklidir.

İOKBS sınav başvurusu onaylandıktan sonra elektronik ortam üzerinde herhangi bir değişiklik yapılamamaktadır. bu nedenle başvuru işleminin tamamlamadan bilgileri doğruluğu veli ve okul tarafından incelenerek başvuru yapılmalıdır. Bu işlemlerin ardından yapılan başvuru ve işlemler kesinlikle kabul görmemektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.