ref: refs/heads/v3.0
emeklilikssksgkbağkurkredilerkosgebengellie-devlet

2020 DGS Sınavı Başvuruları Ne Zaman Başlıyor?

2020 DGS Sınavı Başvuruları Ne Zaman Başlıyor?
28.01.2020

2020 DGS Sınavı Başvuruları Ne Zaman Başlıyor? Her yıl olduğu gibi 2020 yılı içerisinde de ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek olan DGS sınavı için başvuru tarihleri ve sınav tarihi katılım sağlayacak olan adaylar tarafından çoktan araştırılmaya başlamış bulunmaktadır. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından uygulanan sınav, iki yıllık ön lisans eğitimini dört yıllık lisans eğitimine tamamlamak isteyen bireylerin katılım sağladıkları Dikey Geçiş Sınavı 2020 için başvuru tarihleri ve sınav tarihleri belli oldu.

DGS sınavına meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan adayların, örgün eğitim veren lisans programlarına geçiş yapmak isteyen adaylar için her yıl düzenlenmekte olan DGS sınavı 2020 yılı içerisinde başvurularının ne zaman yapılacağı ve 2020 DGS sınavının ne zaman düzenleneceği tarihler belirlenmiştir.

  • 2020 Yılı DGS sınavına başvuru tarihleri 13 Mayıs – 21 Mayıs 2020 arasında gerçekleştirilecektir.
  • 2020 Yılı DGS geç başvuru tarihleri ise 2 Haziran 2020 gününde yapılabilecektir.
  • 2020 Yılı DGS sınavı da 5 Temmuz 2020 tarihinde yapılacaktır.
  • 2020 Yılı DGS sınavının sonuçları ise 29 Temmuz 2020 tarihinden sonra açıklanacaktır.

2020 Yılı DGS Sınavına Başvuru Yapabilecek Adaylar Kimlerdir?

2020 Yılı DGS Sınavına Başvuru Yapabilecek Adaylar Kimlerdir? Her sene olduğu gibi bu sene de düzenlenecek olan Dikey Geçiş Sınavı bu yıl da ÖSYM tarafından düzenlenecektir. Lisans programlarına dikey geçiş için başvuruda bulunacak olan adayların, meslek yüksek okullarından ya da açık öğretim ön lisans programlarından mezun olma şartlarını taşımaları gerekmektedir. Mezuniyet yılı içerisinde olarak, staj görevi dışında mezun olabilmek için tüm gereken şartları sağlamış adaylar başvuruda bulunabileceklerdir.

Ayrıca Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti meslek yüksek okullarının son sınıf öğrencileri ve mezun durumdaki adaylar ile aynı şartları taşıyan ve yurt dışından mezun olarak denklik belgesi kabul gören adaylar da Dikey Geçiş Sınavı’na başvuruda bulunabilmektedirler. Dikey Geçiş Sınavı için başvurular elektronik ortamdan ya da bizzat olarak ÖSYM bürolarından yapılabilmektedir. Sınava girmek isteyen adayların nasıl bir yol takip edecekleri ise ÖSYM’ce her yıl açıklanmakta olan kılavuz içerisinde ayrıtılar dahilinde yer almaktadır.

Bu yıl düzenlenecek olan Dikey Geçiş Sınavı için sınava girmek isteyen aday sayısı ile ilgili belirlenen bir sınırlama bulunmamaktadır. Sınavı kazanmış olan adayların talep etmesi halinde daha sonra tekrardan sınava başvuruda bulunabilirler. Yalnızca 2011 yılında değişmiş olan yönetmeliğe göre bu şekilde başvuruda bulunmak isteyen adaylardan puan kesintisi yapılmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.