İsmek Pastacılık Kurs Kayıtları Başvuru Şartları
İSMEK pastacılık kursuna kayıt olmak için T.C. kimlik bilgilerinizi kullanmanız yeterli olacaktır. Başvurular web üzerinden online alınmaktadır. Fırıncılık ve pastacılık kursları 2 farklı alanda verilmektedir. Hem pastacılık hem de ekmekçilik alanı bulunmaktadır. Bu alanlar da kendi aralarında farklı branşlara ayrılmaktadır.
Kursa kayıt olmadan önce hangi branşı tercih etmek istediğinizi önceden seçmeniz gerekir. Kurstan başarı ile mezun olduktan sonra Ulusal Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı ustalık belgesini almaya hak kazanırsınız. Daha sonra ustalık belgesini de alarak kendi işinizi kurmaya hak kazanabilirsiniz.
İSMEK Pastacılık Kurs Kaydı Yaptırmak için Yaş Sınırı Var mı?
Evet. Kursa kayıt olan kişilerin en az 16 yaşını doldurmuş olmaları gerekiyor.
İSMEK Pastacılık Kurs Kaydı Yaptırmak için Branşlar Nelerdir?
Pastacılık kurs kaydını yaptırmak için bu alanın değişik bölümleri arasında karar kılmış olmanız gerekiyor. Tercih edilebilecek bölümler aşağıdaki gibidir:
- Makaron yapım teknikleri,
- Dondurma yapımı,
- Pop cake yapımı ve süslemesi,
- Şeker hamur harcı yapımı ve süsleme,
- Buttercream çiçek yapımı,
- Dünya mutfaklarından sulu tatlılar,
- Mereng yapımı,
- Glutensiz pasta ve kek eğitimi seçeneklerinden bir tanesini seçebilirsiniz.
İSMEK Pastacılık Kurs Kaydı Nasıl Yapılır?
İSMEK pastacılık için kurs kaydı yaptırmak isterseniz aşağıdaki adımları takip etmeniz gerekiyor:
- İSMEK resmi internet adresine giriş yapın.
- TC kimlik no ve doğum tarihi girin.
- İSMEK kurs kayıt formunu eksiksiz olarak doldurun.
- Güncelle ve kurs seç butonuna basın.
- Eğitim almak istediğiniz programı seçin. Sol üst tarafta yer alan branşlar arasından seçim yapın.
- İstenilen branş seçildikten sonra İSMEK merkezinin bulunduğu ilçeyi seçin ve merkez tercihini yapın.
- Eğitim almak istediğiniz günleri seçin.
- Eğitim almak istediğiniz tarihleri seçerek filtrele butonuna basın.
- Tebrikler, pastacılık kurs kaydınızı tamamladınız!
İSMEK Pastacılık Kurs Kaydı Yaptıranlara KOSGEB Destek Oluyor mu?
Evet, pastacılık kursuna kayıt olup başarı ile sertifikalarını almaya hak kazanan kişilere KOSGEB destek olmaktadır. KOSGEB fırıncılık ve pastacılık eğitimi mezunları için 50 bin TL’si yardım olarak toplam 150 bin TL kadar destek sunulmaktadır.
Kişilerin bu destekten faydalanması için, kurstan mezun olduktan hemen sonra, KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimine katılması gerekiyor. Bu eğitimler 70 saat kadar sürüyor. Bu aşamaları tamamlayan kişiler arkalarına KOSGEB desteği alarak kendi işlerini kurabiliyorlar.
İSMEK Pastacılık Kurs Kaydı Yaptırmak Ücretli mi?
Hayır, kursa kayıt olmak için ücret ödemeniz gerekmiyor. Kurs tamamen İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanmaktadır. Kursu bitirene kadar İSMEK herhangi bir ücret talep etmiyor.
İSMEK Pastacılık Kursları Nerelerde Veriliyor?
İSMEK pastacılık kursu için eğitim verilen merkezlerden bir tanesi Davutpaşa’da yer alıyor. 3 bin 500 metre karesi kapalı, toplam 12 bin metre karelik alanda eğitim alınabiliyor. Kurs merkezi her türlü teknik ekipmanla donatılmıştır. Yeni dönem için kayıtlar almaya başlayan merkez, online olarak başvuruları topluyor.
Kursu başarıyla tamamlayan kişiler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı sertifika alıyorlar. Pastacılık eğitimleri iki kademe halinde veriliyor. 1. Kademe pastalıcılık için yaş pasta yapımı eğitimi veriliyor. Bu eğitim toplamda 280 saat sürüyor.
İSMEK Pastacılık Kursları Ne Zaman Başlıyor?
İSMEK pastacılık kursları her sene Temmuz ayının ilk haftasında kayıt almaya başlıyor.
İSMEK Pastacılık Kurslarını Tamamladıktan Sonra İş Kurabilir miyim?
Evet. Ancak iş kurmak için öncesinde kalfalık belgesini, daha sonra da ustalık belgesini almanız gerekiyor.
İSMEK Pastacılık Kurs Süresi Ne Kadar?
Kurslarda yer alan bütün bölümler 4 ile 16 saat arası değişen öğretim süreleri ile veriliyor. Pek çok ders 4 saatlik tek ders şeklinde verilmektedir.
İSMEK Pastacılık ve Fırıncılık Kursları Kademeleri Nelerdir?
İlk aşama temel ekmek eğitimidir. İkinci aşama ekmek üretimidir. Son aşama ise ustalaşmış fırıncılık eğitimidir. İki aşamayı da başarı ile tamamlayan kişiler son eğitime isteğe bağlı başlayabiliyor.
İSMEK Pastacılık ve Fırıncılık Kursları Süreleri Nelerdir?
Temel ekmek eğitimi için toplam süre 216 saattir. Ekmek üretimi aşaması için 440 saati tamamlamak gerekiyor. Ustalaşmış fırıncılık eğitimi için ise branşa göre süreler değişiklik göstermektedir. İSMEK Türk ekmek eğitimi için gerekli olan süre 80 saatken, Rus ekmek eğitimi 40 saattir.
Bende bu isi severek yapmak istedigim icin pasta kursuna gitmek isteyip kendimi gelistirmek istiyorum
Pastacılık kursuna katılmak istiyorum yaş sınırı ver mı
Merhaba ben havva bilgi almak istiyorum. ben iç kursa gitmedim evde kendi çapımda pasta yapiyorum ama çok meram var çok mutluluk veriyor bana pastacılık kursu kac hafta yada gün oluşuyor ve kabul etdiyonuzmu
Merhaba,
https://enstitu.ibb.istanbul/portal/default.aspx internet sayfasında arama cubuğuna pasta yazarak ilgili eğitimlere ulaşabilirsiniz. ayrıca sayfada ismek brimleri de mevcut. Toplamda 140 saat eğitim mevcut.
MERHABA ŞİŞLİ BÖLGESİNDE OTURUYORUZ YENGEM PASTACILIK KURSUNA KATILMAK İSTİYORUM EN YAKIN NEREDE VE HANGİ TARİHLERDE KATILABİLİRİZ BİLGİ VEREBİLİRMİSİNİZ..İLGİNİZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER
Merhaba Ben Güzin
2. üniversite olarak 2 yıllık Aşçılık bölümünden bu yıl mezun oluyorum, ismekte pastacı çırağı ve butik pastacılık kurslarını bitirdim. Ama gıda sektöründe sgk lı olarak hiç çalışmadım. Asıl mesleğim görsel yönetmenlik, ajans ve basında 30 yıllın ardından geçen sene emekli oldum. Kalfalık ve ustalık belgesi almak istiyorum. Pastacılık ve fırıncılık kursunu kaç saate tamamlamam lazım ki kalfalık sınavına girebileyim, yoksa illa bu sektörde sgk girişimin olması gerekiyor mu, yardımcı olursanız sevinirim.