ref: refs/heads/v3.0
emeklilikssksgkbağkurkredilerkosgebengellie-devlet

3600 Günden Emekli Olmak İsteyenlere Bakandan Müjdeli Haber Geldi!

3600 Günden Emekli Olmak İsteyenlere Bakandan Müjdeli Haber Geldi!
01.05.2023

Ülkemizde 3600 ek göstergeden faydalanan birçok vatandaş var. Bu vatandaşları sevindirebilecek bir haber Bakan Bilgin tarafından verildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “3600 ek göstergeyi, birinci dereceye gelen bütün çalışanların müktesep hakkı olarak düzenlememiz gerekir. Bu konuda kanun teklifimiz hazır.” şeklinde bir açıklamada bulundu. Bakam Bilgin, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Memur-Sen Konfederasyonu 7. Olağan Genel Kuruluna katılarak tüm çalışanların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutladı. Aynı zamanda Bilgin, hükümet olarak çalışma hayatının bekleyen sorunlarını çözdüklerini söyledi. Detaylara haberin devamından ulaşabilirsiniz.

3600’ün Kapsamı Genişleyecek

Çalışma hayatının bekleyen sorunlarından biri olan kamu çalışanlarına 3600 ek göstergenin verilmesinin çözülmesi konusunda adımlar atıldığına dikkat çeken Bilgin, şöyle konuştu:

3600 sadece dört meslek grubuyla ilgili bir mesele olarak politik bir taahhüt olarak ortaya konulmuştu. Onu bütün kamu çalışanlarına, 600 ek gösterge vererek, hiç gündemde olmayan meslek gruplarını işin içine dahil ederek, kapsamlı bir şekilde 5 milyon 300 bin kişinin faydalanacağı bir şekilde çözdük. Orada çözülmemiş bir konu var. Onu da sendikacılarla zaman zaman görüştük. O da nedir? 3600 ek göstergeyi, birinci dereceye gelen bütün çalışanların müktesep hakkı olarak düzenlememiz gerekir. Onu o günkü şartlarda yapamadık ama bu konuda dosyamız da çözüm yolumuz da hazır. Hatta kanun teklifimiz de hazır. İnşallah Meclisin gündeminde yer alacak ilk tekliflerden birisi bu olacak.

3600 Günden emeklilik şartları için konumuzu inceleyebilirsiniz : https://www.ssk.biz.tr/3600-gunden-emeklilik/

EYT Sorunu da Çözüldü

Bakan Vedat Bilgin, sözleşmeli kamu çalışanlarının kadro sorununu çözdüklerini ve memurlara refah payı verdiklerini anımsatmasının yanı sıra asgari ücrette ve tüm çalışanların asgari ücrete kadar olan gelirinde vergiyi kaldırarak tarihi bir adım attıklarına vurgu yaptı. EYT sorununun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iradesiyle çözüldüğünü belirten Bilgin, başka bir iktidarın bu sorunu çözemeyeceğini söyledi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, seçimleri kazanacaklarını ifade ederek, çalışma hayatının çözüm bekleyen diğer sorunlarını 15 Mayıs’tan sonra masaya yatıracaklarını kaydetti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.