ref: refs/heads/v3.0
emeklilikssksgkbağkurkredilerkosgebengellie-devlet

2023 Yılı KPSS Başvurusu ve Sınav Tarihleri Netleşti!

2023 Yılı KPSS Başvurusu ve Sınav Tarihleri Netleşti!
08.03.2023

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy yaptığı açıklamada 2023 Sınav ve Sonuç Açıklama Takvimi ile ilgili detaylara yer verdi. 2023 yılında yaklaşık 50 sınav yapılacağını söyleyen ÖSYM Başkanı, YKS sınavında depremden etkilenenlerden herhangi bir sınav ve başvuru ücreti alınmayacağını duyurdu.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 3 ayrı oturuma sahip olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) oturumlarının 17-18 Haziran’da yapılacağını ve başvuruların 8-23 Mart’ta alınacağını belirtti. YKS sınav sonuçlarının 20 Temmuz’da açıklanacağını aktaran Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy KPSS tarihine de açıklık getirdi. Açıklamasında, “Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri oturumları 23 Temmuz’da, Alan Bilgisi 1. gün oturumları 29 Temmuz’da, 2. gün oturumları 30 Temmuz’da yapılacak. KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 6 Ağustos’ta düzenlenecek. KPSS sonuçları ise 25 Ağustos’ta duyurulacak” bilgilerini verdi.

2023 YKS başvuruları başladı

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy YKS’ye ilişkin, “Deprem sebebiyle afet bölgesi olarak ilan edilen 11 il ve bir ilçemizde ikamet eden, buralardan deprem sonrası başka il ve ilçelere göç eden tüm adaylarımızdan sınav ve başvuru ücreti alınmayacak” açıklamasında bulundu. Bu açıklama ile depremzedelerden sınav ve başvuru ücreti alınmayacağı kesinleşti.

“2023’te yaklaşık 50 sınav gerçekleştireceğiz”

2023 yılında yaklaşık 50 sınav yapacaklarını bildiren Ersoy, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“2022’de 12 milyonun üzerinde adaya sınav ve yerleştirme hizmeti sunduk. Tüm paydaşlarımızla birlikte uluslararası standartlarda bir sınav merkezi olarak çalışmalarımızı bu yıl da sürdüreceğiz. Daha önce Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’da bazı sınavların yapılamayacağını, bu bölgede sınava girecek adayların istedikleri sınav merkezini seçebileceklerini duyurmuştuk.

Bundan sonraki sınavlarda da deprem bölgesindeki adaylarımızın mağduriyet yaşamaması için çalışıyoruz. Uyguladığımız sınavlarla ilgili bilgilendirmeler web sayfamız ve sosyal medya kanallarımız üzerinden düzenli yapılmaktadır. Sınavlara katılacak tüm adaylara da şimdiden başarılar diliyorum.”

Bu yıl ÖSYM tarafından uygulanacak sınavların sınav, başvuru ve sonuç açıklama tarihlerini içeren 2023 Yılı Sınav Takvimi’ne “osym.gov.tr” internet sitesinden ulaşılabilecek. Adaylar, YKS başvurularını bugünden itibaren yapabilecek. KPSS’ye başvurmak isteyenlerin temmuz ayını beklemeleri gerekecek. Birçok oturumu bulunan Kamu Personel Seçme Sınavı’nın (KPSS) Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri oturumları 23 Temmuz’da, Alan Bilgisi 1. gün oturumları 29 Temmuz’da, 2. gün oturumları 30 Temmuz’da yapılacak. KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 6 Ağustos’ta yapılırken KPSS sonuçları 25 Ağustos’ta açıklanacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.