Ekonomi

2023 Şubat Ayı Evde Bakım Maaşları Ne Zaman Yatacak?

Yeni yılda da ihtiyaç sahibi vatandaşlara devlet tarafından sosyal yardım ödemeleri yapılıyor. Söz konusu yardımları alma şartlarını taşıyan vatandaşlara her ay düzenli olarak ödemeler aktarılıyor. Şubat ayının gelmesiyle birçok ihtiyaç sahibi vatandaş ise sosyal desteklerin ne zaman yatacağını araştırmaya başladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan ödemeler kapsamında birçok farklı destek veriliyor. Aile Destek Programı kapsamında yapılan ödemeler başta olmak üzere birçok farklı ihtiyaç sahibi için ödemeler devam ediyor.

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Ocak ayı ödemelerinin önceki aylarda Aralık ayında yapılmasının ardından Şubat 2023 Aile Destek Programı kapsamında ödemelerin ne zaman yapılacağı araştırılmaya başladı. 850 TL ile 1.250 TL arasında gelir durumuna göre yapılan ödemelerin Şubat ayı ortalarına doğru yapılması bekleniyor. Ocak ödemeleri 29 Aralık’ta yılbaşından önce yapılmıştı.

KİMLER AİLE DESTEK ÖDEMESİ ALABİLİR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan Aile Destek Programı kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşlara ödemeler yapılmaya devam ediyor. Bu kapsamda programa başvuru yapacak kişilerin Türk vatandaşı olması, Mavi Kart sahibi olmaması, yerleşim adresinin yurt dışı olmaması, 18 yaşından büyük olması gibi şartlar aranıyor.

Söz konusu şartları sağlayan vatandaşlar Aile Destek Programı kapsamında hane halkı içinde aylık gelir miktarına göre ödeme alıyor. En düşük 850 TL ve en yüksek 1.250 TL Aile Destek Programı kapsamında tüm şartları sağlayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara ödemeler yapılıyor.

EVDE BAKIM MAAŞI NE ZAMAN YATACAK?

Engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik yapılan evde bakım maaşı ödemeleri de çok sayıda vatandaş tarafından yakından takip edilen sosyal yardımlar arasında yer alıyor Her ayın 15’i ile 31’i arasında ilgili kişilerin hesaplarına geçiyor.

Yaşlılık, evde bakım ve engelli maaşlarında ise 2023 yılında artış yapıldı. Asgari ücret zammı sonrasında artan evde bakım paraları Ocak – Temmuz ayı itibariyle 3 bin 336 TL’den 4 bin 336 TL’ye çıkarıldı.

Shares:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir