Ekonomi

2023 Şubat Ayı Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı Destek Ödemeleri Netleşti!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 2022 yılının temmuz ayında verilmeye başlanmış olan Türkiye Aile Destek Programı kapsamındaki ödemeler, 2023 yılında da ailelere ulaştırılmaya devam ediyor. 2023 yılının ocak ayı ödemelerini aralık ayının son günlerinde yapan Bakanlık’tan şubat ayı ödemeleri için de haber beklenmeye başladı. Programdan faydalanan pek çok aile ödemelere zam gelip gelmediği hususunu merak eder oldu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından haziran ayının sonunda verileceği duyurulan Türkiye Aile Destek Programı ödemelerinin ilki temmuz ayında yapılmış ve Kurban Bayramı’ndan hemen önce ailelerin hesaplarına yatırılmıştı. Bu programdan yararlanan ailelere 650 TL ile 850 TL arasında aylık yardımda bulunan Bakanlık, ödemelerin 12 ay boyunca devam edeceğini belirtmişti.

Aile Destek Programı Ödemeleri Ne Kadar Oldu

2023 yılında zam alıp alınmayacağı konusunda henüz herhangi bir açıklama yapılmayan Türkiye Aile Destek Programı kapsamındaki ödemelere yapılan son zam kasım ayından itibaren geçerli olmak suretiyle ekim ayında gelmişti.

Bakanlık, program kapsamındaki ödemeleri şu tutarlara yükseltmişti:

  • 450 TL ve altı geliri olanlar için 1.250 TL,
  • 450 TL üzeri ve 911,15 TL altı geliri olanlar için 1.100 TL,
  • 911,15 TL üzeri ve 1.372,30 TL altı geliri olanlar için 950 TL,
  • 372,30 TL üzeri ve 1.833,45 TL altı geliri olanlar için 850 TL

Daha önce ayın 8’inde yapılan ödemelerin şubat ayında da ayın sekizinde yapılması bekleniyor. Bakanlıktan henüz kesin bir açıklama gelmiş değil.

Ödemeler E-Devlet’ten Sorgulanabiliyor

Türkiye Aile Destek Programı kapsamında ödeme alan kişiler ödemelerin yatırılıp yatırılmadığını sorgulamak istediğinde kolay bir şekilde sorgulayabiliyor. Bunun için e-Devlet kapsamındaki bir hizmeti kullanmak yeterli oluyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Türkiye Aile Destek Programı kapsamındaki ödemeleri gerçekleştirip gerçekleştirmediğini öğrenmek için öncelikle e-Devlet kapısına giriş yapmak gerekiyor. Şifre ile hızlı bir şekilde giriş yapılmasının ardından “Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama” kısmından program kapsamında verilen ödemelerin yapılıp yapılmadığı sorgulanabiliyor.

İBB Sosyal Yardım Kartı Başvurusu ve Sorgulama

E-Devlet Sosyal Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır

Açık Kapı Sosyal Yardım Başvurusu ve Sorgulama

Shares:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir