Ekonomi

2023 Mart Ayı Evde Bakım Maaşları Yattı mı? Maaş Yatan İlleri Sorgula

Evde bakım maaşı 2023 yılında çok sorgulanan maaşlar arasında yer alıyor. Yeni yılla birlikte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından engelli, hasta ve yaşlı vatandaşlar için ödenen evde bakım maaşı 4 bin 336 TL olmuştu. Her ay belli tarihlerde hak sahiplerinin

Hesaplarına yatırılan evde bakım parası e-devlet aracılığı ile sorgulanabiliyor. Mart ayının gelmesi ile evde bakım maaşının 2023 mart ayında yatıp yatmadığı da merak konusu oldu. 2023 Mart ayı Evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak? gibi soruların cevaplarına haberimizin devamında yer verdik.

Evde Bakım Maaşı Yattı Mı, Ne Zaman Yatacak?

Engelli, hasta ve yaşlı vatandaşlar için ödenen evde bakım maaşı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ayın 15’i ile 31’i arasında ödeniyor. Bu kapsamda Mart ayı ödemelerinin de 15 Mart Çarşamba gününden itibaren hesaplara geçmesi bekleniyor.

2023 Evde Bakım Maaşı Ne Kadar?

Temmuz ayında yapılan zamdan sonra Evde bakım maaşı ödemeleri aylık 3 bin 336 TL olarak yapılıyordu. 2022 yılında 3 bin 336 TL olarak ödenen evde bakım aylığı zam oranı da Ocak ayının ardından belli oldu. 2023 yılında bakım maaşını hak edenlere ödenecek yeni evde bakım maaşı 4 bin 337 TL oldu.

E-devlet İle Evde Bakım Maaşı Sorgulaması Nasıl Yapılır?

e-Devlet’in “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” sayfasına giriş yapılarak evde bakım aylığı sorgulanabiliyor. Sisteme kayıtlı olan vatandaşlar, şifreleri ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulama işlemini hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirebiliyor. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sekmesinin altında bulunur. Bu sekmeden de ödemenin sorgulamasını yapmak mümkündür.

Sms İle Evde Bakım Maaşı Nasıl Sorgulanır?

Evde bakım aylığı alanlar sorgulama yapmak için e-Devlet’in yanı sıra SMS’ten de yararlanabilir. Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile evde bakım maaşı alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747’e SMS atarak bakiye takibi yapabilirler. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir.

Shares:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir