Haberler

2017 Kurban Bayramı Tatili Kaç Gün?

Dini bayramlarımızdan Ramazan Bayramını idrak ettikten sonra şimdi de İslam Alemini Kurban Bayramı telaşı sardı. Vatandaşlarımızdan bir kısmı bayramı yine memleketlerinde geçirmeyi düşünürken bir kısmı ise evlerinde kurban telaşı ile uğraşmak düşüncesinde. Tüm bunların yanında vatandaşlarımız bayram tatillerini, şehrin ve iş hayatının yorgunluğunu atmak için tatil yerlerine gitme fırsatı olarak görmekte. Hangi amaçla veya düşünce ile olursa olsun bayramları doya doya yaşamak isteyen çalışanların gözü kulağı bugün yapılacak Bakanlar Kurulunda olacak.

Kurban Bayramı Ne Zaman ?

Kurban Bayramı bu sene Eylül ayının 1’ inden 4’ üne kadar kutlanacak. 31 Ağustos ise arefe günü. Arefe gününden itibaren bayram günleri Perşembe, Cuma, Cumartesi, Pazar ve Pazartesi günlerine denk geliyor.

Kurban Bayramı Tatili 10 Gün Olacak Mı ?

Çalışanların ve dolayısıyla Turizm işletmecilerinin en çok merak ettiği konu geçen senelerde olduğu gibi Bayram Tatilinin 10 gün olup olmayacağı. Çünkü bu yıl Kurban Bayramı hafta sonuna denk gelse de 30 Ağustos Zafer bayramı tatilinin hafta ortasında bulunması ve Arefe gününün de 30 Ağustos Zafer bayramı sonrası olması tatil günlerinin birleştirilmesi için iyi bir zemin oluşturmuş durumda. İşte bu nedenlerden dolayı beklenti, tatilin 10 gün olması yönünde.

Cumhurbaşkanı ve Başbakan Tatil İçin Ne Dedi ?

Kurban Bayramı tatili için Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Şu anda Hükümetimiz, bu 10 günü programına aldı, çalışıyor. Eğer önünde ve arkasında durum hakikaten müsaitse turizm açısından isabetli olur ve gerek iç turizmde, gerekse dış turizm açısından şu anda hareketlenen turizm -mesela bugün itibarıyla Antalya yüzde 80’i doluluk oranı itibarıyla yakalamış vaziyette- bu da turizm sektöründeki açığımızı süratle kapama fırsatını verir. Öyle zannediyorum ki salı günü Bakanlar Kurulumuz var. Bunu Cumhurbaşkanlığı’nda yapacağız. Hayırlı bir adım olur diye düşünüyorum’’ dedi.

Kurban bayramı tatilinin 10 gün olup olmaması durumu ile ilgili Başbakan Binali Yıldırımın açıklaması ise; Konuyu, salı günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısında değerlendireceklerini bildiren Yıldırım, “Oradan bir karar çıkacak. Her iki alternatif de… Toplumun bir kesimi ‘Çalışmaya devam edelim.’ diyor, bir kesimi de özellikle turizm sezonunu daha iyi değerlendirmek için ‘Tatili uzatalım.’ diye teklifler de var. Her ikisinin artısı eksisi değerlendirilecek ve salı günü karar verilmiş olacak.” dedi.

Ülkemizde Kutlanan önemli günler ve Resmi Tatiller

Dini Bayramlar

  • Ramazan Bayramı, 3 Gün bayram ve yarım gün arefe
  • Kurban Bayramı 4 Gün Bayram ve yarım gün arefe

Milli Bayramlar

  • 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 1 gün
  • 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı,
  • 30 Ağustos Zafer Bayramı 1 gün
  • 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 1gün ve yarım gün arefe

Anma ve Diğer Tatil Günleri

  • 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü 1 gün
  • 1 Ocak Yılbaşı 1 Gün
  • 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, 1 Gün
Shares:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir