Ekonomi

2024 Yılında Asgari Ücret Ne Kadar Olacak? Cem Küçük Rakam Verdi!

Temmuz ayında yapılan son zamla 11 bin 402 TL’ye çıkarılan asgari ücretin yeni yılda ne kadar olacağı pek çok kişi tarafından merak edilen konular arasında yer alıyor. TGRT Haber’de yayınlanan Günaydın Türkiye programında bu konuyu aydınlatacak açıklamalara yer veren Cem Küçük, enflasyon oranlarına da değindi.

Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından geçtiğimiz aylarda yapılan açıklamada zamların hedef enflasyon doğrultusunda yapılacağı açıklanmıştı.

Gazeteci Cem Küçük, asgari ücretin ne kadar olacağına dair yaptığı konuşmasında 2024 yılında beklenen enflasyonun ilk yarı için yüzde 33 dolaylarında, ikinci yarı için ise yüzde 38 olduğuna değindi.

Bu iki verinin ortasında bir zam yapılacağını beklediğini söyleyen Küçük, enflasyonun yüzde 38 çıkması durumunda aşağı yukarı 4400 TL zam olarak yansıyacağını yani asgari ücretin 15-16 bin bandında olmasını beklediğini belirtti.

2024 Yılı Asgari Ücret Tahmini

Asgari ücret zammına ilişkin yaptığı açıklamasında asgari ücretin 15-16 bin dolaylarında olacağını tahmin ettiğini söyleyen Cem Küçük, kamuoyunda oluşan beklentinin yüzde 35 dolaylarında olduğuna değindi.

Hükümet kanadından yapılan açıklamalar ve kamuoyunda oluşan fikirler doğrultusunda 2024 yılında asgari ücretin 15 bin liranın üzerinde olacağı tahmin ediliyor.

Yüzde 35’lik bir zam yapılması durumunda asgari ücretin 15 bin 400 seviyesine yükseleceği söyleniyor.

Shares:

1 Yorum

  • Cebrail
    15.12.2023

    16 yap zam yapmasalar çok güzel yanı eskı sözlere artık unutmak istıyorum kasıkla verıp kürekle alıyorlar dıye

    Cevapla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir