ref: refs/heads/v3.0
emeklilikssksgkbağkurkredilerkosgebengellie-devlet

2023 Yılı Öğretmen Atamalarıyla İlgini Bakan Açıklama Yaptı! Atamalar Yapılacak mı?

2023 Yılı Öğretmen Atamalarıyla İlgini Bakan Açıklama Yaptı! Atamalar Yapılacak mı?
14.02.2023

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından öğretmen atamalarına yönelik beklenen açıklama geldi. Türkiye Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem sonrasında zor zamanlar geçirirken birçok işte de aksamalar meydana geldi. Kahramanmaraş’taki depremden sonra önemli değerlendirmelerde bulunana Bakan Özer ise ihtiyaç halinde yeni atamaların yapılabileceğini aktardı.

Binlerce öğretmen adayanın 2023 yılında öğretmen ataması yapılıp yapılmayacağı konusunda soruları ise yavaş yavaş yanıt bulmaya başladı. Açıklamasında deprem sonrasında eğitim ve öğretim süreçlerine ilişkin detaylara yer veren Bakan Özer, öğretmen atamalarına yönelik de merak edilen birçok detayı aktardı.

MEB’DEN ÖĞRETMEN ATAMALARI HAKKINDA AÇIKLAMA!

2023 yılına ilişkin öğretmen atamaları ile ilgili detaylar ortaya çıktı. Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem sonrasında 10 ildeki eğitim ve öğretimi 1 Mart’a kadar ertelediklerini ifade eden Bakan Özer, burada il bazlı bir değerlendirme yapılmayacağını, ilçe bazlı, okul bazlı değerlendirmeler yapacaklarını aktardı.

Öğretmen atamalarını da değerlendiren Bakan Özer, ihtiyaç olması durumunda yeni öğretmen atamaları yapılacağını söyledi. Eğitim ve öğretimde neye ihtiyaç varsa atamalar ve görevlendirmeler yoluyla yapılacağını ifade etti. Bölgedeki öğretmenlerin diğer illere görevlendirilmesiyle ilgili süreçleri de bu hafta içinde başlatacaklarını ifade etti.

TÜM OKULLARIN HASAR TESPİT RAPORU BEKLENİYOR!

1 Mart’ta eğitim ve öğretimin başlayacağını söylemediklerini, 1 Mart’a kadar ara verildiğini söylediklerinin altını çizen Bakan Özer, tüm okulların hasar tespit rapılarını almadan eğitime başlamayacaklarını ifade etti. Depremden etkilenen illerde okulların 23 tanesinin yıkıldığı ve 83 tanesinde de ağır hasar meydana geldiği ifade edildi.

YKS VE LGS ERTELENECEK Mİ?

YKS ve LGS ile ilgili söylentilerin de ortaya çıkmasının ardından konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Özer, sınav tarihlerini açıklamadıklarını söyledi. Sınavların tarihinin koşullara göre şekilleneceğini duyurdu. LGS ve YKS sınavlarında ikinci dönemi kapsam dışına aldıklarını belirtti. LGS sınavının tarihlerini ise ileri bir tarihte açıklayacaklarını ifade etti. Mümkün olduğu kadar çocukların deprem travmasını atlatabilmeleri için koşulları uygun hale getirmeye çalıştıklarını ifade etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.