ref: refs/heads/v3.0
emeklilikssksgkbağkurkredilerkosgebengellie-devlet

2023 Mart Ayı Aile Destek Ödemeleri Ne Zaman Hesaplara Yatacak?

2023 Mart Ayı Aile Destek Ödemeleri Ne Zaman Hesaplara Yatacak?
06.03.2023

başlandı. Ocak ayında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ödemelerin güncellenmesi ve yeni ücretler hakkında açıklamalarda bulunmuştu. 2023 yılında verilecek Aile Destek Programı ödemeleri araştırılırken, hak sahiplerine düzenli olarak aylık ödemeler yatıyor.

“Aile Destek Programı ödemeleri ne zaman yatacak?” Mart ayı Aile destek paketi ödemeleri yattı mı, nasıl öğrenilir? Tüm bu soruların cevabına haberimizden erişebilirsiniz.

Aile Destek Programı Ödemeleri Ne Zaman Yatacak?

Açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık “Dezavantajlı durumdaki bireyleri çeşitli hizmet ve sosyal yardım modelleri ile destekliyoruz. Ocak ayı memur maaş katsayısında yapılan yeni düzenleme sonrasında sosyal hizmet modelleri kapsamındaki yaşlı aylığı 1.997 TL’ye, %40-69 arası engelli aylığı 1.594 TL’ye, %70 ve üzeri engelli aylığı 2.392 TL’ye, Evde Bakım Yardımı 4.336 TL’ye ve Sosyal Ekonomik Destek de 3.038 TL’ye yükseldi. Yapılan yeni düzenleme sonrasında sosyal yardım programlarımızın aylık ödemelerini artışlı bir şekilde hak sahiplerimizin hesaplarına yatıracağız.” sözlerine yer verdi.

Bakan Derya Yanık, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri ile ocak ayının ilk haftası yapılacak olan Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini öne çekerek 29 Aralık Perşembe hak sahiplerinin hesaplarına yatırıyoruz.” demişti. Şubat ayı Aile Destek Paketi ödemelerinin ne zaman yapılacağına dair henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Aile Destek Programı Başvuru Şartları Nelerdir?

Aile Destek Programına başvuran kişinin;

  • Türk vatandaşı olmaması,
  • Mavi Kart sahibi olması,
  • Yerleşim adresinin yurt dışında olması,
  • 18 yaşından küçük olması,
  • Hanesinde memur, kamu işçisi, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunmaması şartları aranacaktır. Bu şartları karşılamama durumlarında başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

Aile Destek Yardımı Ücretleri Ne Kadar?

Kişi başına düşen aylık gelir aralığına göre hesaplanan Aile Destek Programı kapsamında yapılan ödemelerde gelir miktarı doğrultusunda yardım tutarı değişiklik göstermektedir. Bu kapsamda hane içinde kişi başına düşen aylık gelir aralığına göre ödeme tutarları şu şekildedir:

  • 450 TL ve altı olanlar: 1.250 TL alacak.
  • 450 TL üzeri – 911,15 TL ve altı olanlar: 1.100 TL alacak.
  • 911,15 TL üzeri – 1372,30 TL ve altı olanlar: 950 TL alacak.
  • 1372,30 TL üzeri – 1833,45 TL’den az olanlar: 850 TL alacak

Aile Sosyal Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilmektedir. e-Devlet’ten yapılan başvurular hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.