Ekonomi

2023 Ramazan Bayramı Emekli İkramiyesi Promosyonu Ne Kadar Verilecek?

Milyonlarca emeklinin beklediği bayram ikramiyesinin tarihleri en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Ramazan ve Kurban bayramlarında yılda 2 kez olmak üzere yaklaşık 12 milyon emekliye ödenen emekli ikramiyeleri en son 1.100 TL olarak yatırılmıştı. 2023 bayram ikramiyesinin tarihi kadar ikramiye tutarı da merak ediliyor. Emekli bayram ikramiyesi ne zaman ve ne kadar verilecek? 2023 Ramazan Bayramı ikramiyesi ödeme tarihleri ve çok daha fazlası haberimizin devamında…

Emekli Bayram İkramiyesi Ne Zaman Yatacak?

Emekli bayram ikramiyesinin ne zaman yatacağı hakkında henüz bir tarih açıklanmadı. Hem Ramazan hem de Kurban Bayramı emekli ikramiyelerinin bayram öncesi hesaplara yatması bekleniyor. Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde ödemelerin tamamlanacağı biliniyor.

Emekli Bayram İkramiyesi Ne Kadar?

Emeklilere 2022 yılında yılda iki kez olmak üzere 1100 TL bayram ikramiyesi verilmişti. Henüz 2023 emekli bayram ikramiyesinin ne kadar olduğu ya da zam gelip gelmediği konusunda resmi bir açıklama gelmedi.

EYT’lilere Bayram İkramiyesi Var Mı, Emeklilere Bayram İkramiyesi Verilecek Mi?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için hazırlanan kanun teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edildi. Teklifin yasalaşması ile birlikte emekli olacak ve maaş almaya başlayacak kişiler bayram ikramiyelerinden faydalanıp faydalanamayacağını merak ediyor. Bayram ikramiyeleri, emekli bireylere tanınan ve emekli bireyler tarafından her bayram alınan bir haktır. Bu doğrultuda Nisan ayında ilk kez maaş alacak olan EYT’liler 21 Nisan’a denk gelen Ramazan Bayramı öncesinde de ikramiyeden yararlanacak.

Emekli Bayram İkramiyesine Zam Gelecek Mi?

Emekli bayram ikramiyelerinin yükseltilmesine yönelik bir çalışma yapıldığı belirtiliyor. Meclisin seçim nedeniyle en geç mart ayında kapanacağı bilindiğinden ötürü ikramiyeler ile ilgili düzenlemenin bu süreç içerisinde yapılması gerekiyor. Şu an 1.100 lira olan emekli ikramiyelerine enflasyona uygun olarak bir artış yapılması bekleniyor. Yapılan artışla beraber bayram ikramiyelerinin bayram öncesinde emeklilerin hesaplarına yatırılacağı öngörülüyor.

Shares:

1 Yorum

  • muhyeddin kurt
    12.03.2023

    bn engeli oldum için ve malulen emekliyım hiç bi zaman dıyer personeller gibi bna ikyamıye hep eksik yatırılıyo yılbaşı 500 tle bayram için 850 tle bnde bu devletin evladıyım ve vatandaşıyım devletimize gerekeni arz ederim saygılar

    Cevapla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir