SSK

2017 İşveren SSK Yapılandırma İnternetten Nasıl Başvurulur ?

Yapılandırma başvurusu için son iki gün kaldı. Hala yapılandırma başvurusu yapamayanlar 7020 sayılı Kanun ile 2017/Mart dönemi öncesi kesinleşen tüm SGK primlerini internetten başvurarak sıra beklemeden yapılandırabilirler. Keza Maliye Bakanı Naci Ağbal, bazı kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasını sağlayan 7020 sayılı kanuna başvuru süresinin 30 Haziran’da bittiğini belirterek, “Son 2 gün kaldı. Vatandaşlarımız bu son ve büyük fırsattan yararlansın. Süre uzatımı kesinlikle olmayacak.” dedi.

Kanundan yararlanan vatandaşlar, borçlarının büyük bir bölümünden kurtulacak. Başvuru sonrasında SGK’ya olan borçlarını 31/08/2017 tarihine kadar ödeyebilecek. Kanundan yararlananlar, bugüne kadar birikmiş gecikme faizlerinin neredeyse tamamına yakınından kurtulacak. Yakın zamanda tekrar yapılandırma çıkması düşünülmüyor.

27 Mayıs 2017 Tarihli Yapılandırma Hangi Borçları Kapsıyor ?

Sosyal Güvenlik Kurumu İçin düzenleme ile;

  • 2017/Mart ayına kadar olan işveren prim, işsizlik, damga vergisi borçları, özel işlem vergisi borçları ve eğitime katkı payı borçları,
  • 27.05.2017 tarihine kadar tahakkuk etmiş olması kaydı ve inşaatın 31.03.2017 tarihine kadar bitmiş olması koşulu ile,bina inşaatı asgari işçilik borçları,
  • ihaleli işlerden kaynaklanan borçlar, 2017/Mart dönemi ve öncesine ait olmak koşulu ile 31 Ağustos 2017 tarihine kadar tebliğ edilecek idari para cezaları,

yeniden yapılandırma kapsamında olacaktır.

Yapılandırma Başvurusu Nereye Nasıl Yapılacak ?

4a Sigortalıları için : İşverenlerimiz tarafından E-Sigorta kanalıyla veya elden ya da posta yoluyla işyerinin bağlı bulunduğu sosyal güvenlik il müdürlüğüne/sosyal güvenlik merkezine, primini kendi ödeyen 4/a sigortalılarımız ise elden veya posta yoluyla sigortalı dosyalarının bulunduğu sosyal güvenlik il müdürlüğüne/sosyal güvenlik merkezine başvuru yapması gerekmektedir.

4b Sigortalıları için : 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamındaki sigortalılık statüsünden kaynaklanan prim borçları için elden veya posta yoluyla, herhangi bir sosyal güvenlik il müdürlüğüne/sosyal güvenlik merkezine başvuru yapması gerekmektedir.

4c Sigortalıları için : 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamında çalıştırılan sigortalılardan kaynaklanan, Emeklilik keseneği ve kurum karşılığı ile sigorta primi, fiili hizmet süresi zammı ve itibari hizmet süresi, ek karşılık prim borçları için Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü Primler Daire Başkanlığına, İdari para cezası borçları için ise işyerinin bağlı bulunduğu sosyal güvenlik il müdürlüğüne/sosyal güvenlik merkezine, başvuru yapılması gerekmektedir.

Yapılandırma başvurularınızı yapılandırma başvuru formu ile elden ya da posta yolu ile iş yerinizin bağlı bulunduğu Sosyal Güvenlik Merkezine yapabileceğiniz gibi, SGK E-Bildirge şifresi aracılığı ile internet üzerinden online olarak da yapılabiliyor.

İnternet üzerinden yapılandırma başvurusu yapmanız halinde ödeme planı size posta yolu ile gönderilmeyecek; ödeme planınızı yine sistemden almanız gerekmektedir.

İnternetten İşveren Borçları Yapılandırılması Nasıl Yapılacak ?

İnternetten S.G.K. borçlarınızı yapılandırmak için;

Öncelikle www.sgk.gov.tr adresine giriş yapın daha sonra aşağıdaki adımları takip ederek yapılandırma başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

  • E SGK menüsüne giriş yapın.
  • İŞVEREN butonunu tıklayın.
  • Açılan menüden İşveren İşlemleri ve Yapılandırma Başvuru-Ödeme Planı menüsünü tıklayın.
  • UYGULAMAYA GİRİŞ kısmını tıklayın.
  • E bildirge kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapın
  • 7020 SAYILI KANUNA GÖRE YAPILANDIRMA BAŞVURUSU ve ÖDEME PLANI seçeneğinden başvurunuzu sonuçlandırın.
Shares:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir