ref: refs/heads/v3.0
emeklilikssksgkbağkurkredilerkosgebengellie-devlet

SGK Müşteri Hizmetleri Telefon Numarası ve Danışma Hattı

SGK Müşteri Hizmetleri Telefon Numarası ve Danışma Hattı
SGK
23.06.2022

SGK müşteri danışma hattı vatandaşların öneri, şikâyet ve bazı işlemlerin gerçekleştirilmesi adına kurulmuş çağrı merkezi hattıdır. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından hizmete alınan ilgili hat ile pek çok SGK işlemi için yapılan arama ile canlı destek alınabilmektedir. Alo 170 hattı olarak da bilinen SGK müşteri hizmetleri telefon numarası ve danışma hattı, esasen T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde oluşturulmuştur.

SGK ile ilgili ihtiyaçları belirlemek, memnuniyet ölçmek, bazı sorgulama işlemleri için online destek vermek ve geri bildirimleri takip etmek amacıyla kurulan SGK danışma hattı edinilen istatistiklere göre günde 17 bin civarlarında çağrı yanıtlamaktadır.

SGK Müşteri Hizmetleri Telefon Numarası

Sosyal güvenlik kurumu destek hattı numarası 170’tir. SGK müşteri hizmetleri hattı halk arasında Alo 170 hattı olarak da bilinmektedir. Toplumun geneli tarafından bilinen Alo 170 hattı üzerinden her gün 17 bine yakın arama yanıtlanarak şikayetler dinlenmekte, emeklilik ile ilgili işlemler hakkında bilgilendirme yapılmakta, sosyal haklar öğrenilmekte, yasal prosedürler ve işçi hakları hakkında merak edilen soruların yanıtlarına ulaşılabilmektedir.

Vatandaşlarımız cep telefonlarından ya da sabit numaralar üzerinden 170 numaralarını tuşlayarak Sosyal Güvenlik Müdürlüğünce faaliyete alınmış destek hattından erişim sağladıkları danışmanlar aracılığı ile ihtiyaç duydukları konu hakkında bilgilendirme alabilirler. Alınan bilgiler veya iletilen sorunlar dışında, açılan bildirimlerin takibi için de danışma hattına ulaşabilirsiniz. Başvuru sorgulama işlemleri için Alo 170 web sitesini kullanmanın yanında hattı arayarak danışandan gerekli bilgiyi alabilirsiniz.

SGK Alo 170 Danışma Hattı ile Nasıl Görüşme Sağlanır?

SGK Alo 170 hattı ile iletişime geçmek için farklı yöntemler bulunur. Müşteri destek hattında geliştirilen yeni görüşme alternatifleri doğrultusunda SGK destek hattı ile iletişim yöntemleri şu şekilde gerçekleşmektedir:

  • Telefon Araması: Alo 170 hattına cep telefonu ya da sabit hat üzerinden ulaşarak canlı destek alabilirsiniz.
  • Görüntülü Destek: Görüntülü destek hattı ile irtibata geçerek işaret dili bilen temsilcilerden destek alabilirsiniz. Görüntülü arama ile işitme engelli bireyler, danışanlarından 7/24 destek alabilirler.
  • Canlı Destek: https://alo170.gov.tr/ adresi üzerinden canlı destek ekibi ile yazışarak işlemlerinizi hızlı ve kolay bir şekilde neticelendirebilirsiniz.
  • İhbar ve Şikâyet: İhbar ve şikayetleriniz için Alo 170 web sitesi üzerinden işlem yapabilirsiniz. Geri dönüş yapılmayacak hallerde ise başvuru için web sitesinden sorgulama yapabilirsiniz.s

SGK Müşteri Danışma Hattından Hangi Hizmetler Alınır?

SGK danışma hattından alınabilecek hizmetler bilgilendirme, işlem yapma, ihbar ve şikâyet doğrultusunda çeşitlendirilmiştir. 2010 yılından bugüne faaliyetlerine devam eden SGK müşteri destek hattı, yasal prosedürler ve özlük hakları gibi geniş bir alanda vatandaşlara hizmet vermektedir. Birkaç örnekle anlatmak gerekirse Alo 170 hattından alınabilecek hizmetlere ilişkin konu başlıkları şu şekilde paylaşılabilir:

  1. Hizmet akdi feshi,
  2. Mobbing,
  3. Fazla mesai,
  4. Sigortasız işçi çalıştırılması,
  5. İşçi istismarı,
  6. İşten çıkarma/çıkarılma,
  7. Emeklilik,
  8. Prim ödemeleri,
  9. Kıdem ve ihbar tazminatı,
  10. İş ve iş güvenliği,
  11. İş kanunu,
  12. Sosyal haklar,
  13. İşçi ve işveren hakları.

SGK Alo 170 Müşteri Danışma Hattı Hangi Saatler Arası Hizmet Verir?

SGK müşteri hattı çalışma saatleri ile ilgili bir kısıtlama bulunmamaktadır. Alo 170 hattı ile 7 gün 24 saat irtibata geçerek ihtiyacınız olan konu hakkında bildirimde bulunabilir ve bilgi alabilirsiniz. Çözüme kavuşmasını istediğiniz sorunlara ilişkin belirlene azami süre 3 gün yani 72 saattir.

72 saatlik azami süre sonunda yasa çerçevesince SGK danışma hattından sorununuzun çözümüne ulaşmak için sorgulama yapabilirsiniz. Sorgulama için aramanız sırasında size verilen takip numaranızı kullanmanız gereklidir. Bu nedenle arama sırasında sizinle paylaşılan takip numarasını kaydetmeyi unutmayın.

SGK Danışma Hattı Bildirim Sorgulama

SGK danışma hattına iletilen bildirim sonucuna ulaşma işlemleri https://alo170.gov.tr/ adresinden ulaşılan “Alo 170 Web Sitesi” aracılığı ile yürütülür. Bir üst alt başlıkta paylaşıldığı şekilde ulaşılan SGK müşteri hizmetleri telefon numarası ve danışma hattı üzerinden iletilen sorunların çözümleri için 72 saatlik azami süre bulunur.

Bu süre sonunda iletilen problemin çözümüne yönelik atılan adımın ne olduğu bilgisine ulaşmak için Alo 170 bildirim sorgulama yapabilirsiniz. Alo 170 başvuru sorgulama işlemi 2 adımda şu şekilde yapılır:

  1. https://alo170.gov.tr/ adresi üzerinden web sitesine erişim sağlayın.
  2. Ana sayfada yer alan “Bildirim Sorgulama” bölümüne sayfayı kaydırın.
  3. TC kimlik numaranızı, bildirim numaranızı ve güvenlik resminde yazan metni ilgili alanlara giriş yaparak “Sorgula” butonuna tıklayın.
  4. Sonuçlanan başvuruya ilişkin görüntülenen alandan işleminizin sonucuna ilişkin gelişmeleri takip edebilirsiniz.

SGK Destek Hattını Aramadan Önce Nelere Dikkat Edilmeli?

SGK destek hattı iletişim kurmanın öncesi bazı hazırlıklar yapılması gerek işlem hızlılığı gerek doğru bilgi paylaşılması noktasında önem taşır. Henüz Alo 170 hattını aramadan önce dikkat etmeniz gereken bazı detaylara ilişkin paylaşabileceğimiz öneriler şu şekilde sıralanabilir:

  1. Alo 170 hattı ile kurulan iletişim sırasında iletilen sorunun çözümünün takibine yönelik sizlere bir takip numarası verilecektir. Bu takip numarasını kaydetmeniz ve 72 saatlik azami süre sonrası yukarıda anlatıldığı şekilde bildirim sorgulama yapmanız gereklidir. Bu nedenle yanınıza aramadan önce kâğıt ve kalemi hazır tutmanızı öneririz.
  2. SGK danışmanı tarafından kimlik doğrulama adına bazı bilgiler sorulacaktır. Yanınızda kimlik belgenizi hazır bulundurmanız bu noktada önemlidir.
  3. Şikâyet ya da inceleme gerektirecek farklı bir bildirim için SGK ile paylaşılacak adres, iletişim numarası, isim, soy isim, vb. bilgilerin doğru ve eksiksiz paylaşılması önemlidir. Aksi takdirde iletilen bildirime yönelik herhangi bir işlem yapılması mümkün değildir.

Web Sitesinden SGK Danışma Hattına Ulaşılabilir Mi?

SGK destek hattına web sitesi üzerinden ulaşmak için https://alo170.gov.tr/ adresini kullanabilirsiniz. Erişim sağlanan adres üzerinden canlı destek alabilir, şikayetinizi yazılı olarak iletebilir ya da online işlemler menüsü altından talep ettiğiniz işlemi kendiniz gerçekleştirebilirsiniz.

Alo 170 Hattına Ulaşamıyorum, Ne Yapmalıyım?

Alo 170 hattına ulaşılmayan durumlarda telefona bakan SGK temsilcilerinin tamamı çağrıda anlamına gelir. Bu süreçte bir danışanın çağrısını sonlandırana kadar geçecek olan süreyi beklemeniz ya da ilerleyen saatlerde yeniden Alo 170 hattını aramanız gereklidir. Dilerseniz yapmak istediğiniz işleme ilişkin Alo 170 web sitesine giriş yaparak “Online İşlemler” menüsünü kullanarak işleminizi sonuçlandırabilirsiniz.

SGK İletişim Adresleri ve Sosyal Medya Hesapları Ne?

SGK irtibat kanalları çeşitlendirilmiştir. Kurum, web sitesi ya da irtibat kanallarına ek olarak sosyal medyada da hesapları üzerinden faaliyet göstermektedir. SGK’ya ilişkin adresler ve sosyal medya hesapları aşağıda yapılan paylaşımdan takip edilebilir:

  • Web Sitesi: https://sgk.gov.tr/
  • E-Posta: sgk@sgk.gov.tr
  • Facebook: https://tr-tr.facebook.com/sgksosyalmedya/
  • Twitter: @sgksosyalmedya
  • Instagtam: https://instagram.com/sgksosyalmedya/?hl=tr/

SGK Müşteri Hizmetleri Danışma Hattı Ücretli Mi?

SGK müşteri danışma hattı arama ücreti dakika bazında belirlenmektedir. Alo 170 hattı ile dakikası 0,50 TL ücretlendirme doğrultusunda konuşabilirsiniz. SGK müşteri hizmetleri telefon numarası ve danışma hattı aracılığı ile ortalama 5 dakikalık bir görüşme yapıldığı varsayıldığında, dakikası 50 kuruştan yapılan hesaplama sonrası görüşmenizin 2,50 TL işlem ücreti ile fiyatlandırılacağı söylenebilir.

Cimer Şikayet Hattı Başvurusu ve Sorgulama

SGK İşçi Şikâyeti Nereye Nasıl Yapılır?

Ev Sahibi Şikayet Hattı! E-Devlet Üzerinden Başvuru

Yorumlar

  1. filiz dedi ki:

    merhaba 1 yıllık %86 engelli sağlık raporu ile yaş beklemeden emekli olabilmem için başvuruda bulundum. emekli maaşı bağlanır ise 1 yılın sonunda izlenecek yol nedir? rapor yenilenmez ise maaş kesilir mi? %26 ötv indiriminden yararlanabilir miyim. fiziksel engelli olma şatı var mı? bilgi rica ederim

  2. ŞAZIYE ULUSOY dedi ki:

    27/02/03 oglumun yetım aylıgı kesıldı ıkı defa dılekce gondermemıze ramen hıc bır ılerleme olmadı ne yapmamız gerekıyor

  3. Alen Şirin dedi ki:

    Temmuz ayında emekli maaşımı SGK banka hesabıma yatırdı. 4A SGK maaşıyım. 7500 TL alıyorum 7500×25%=9375 TL yapar. ek zam 4% eklenildiğinde 9750 TL yapar. Hesabıma 9250 yatırıldı. Bir sebebi veya yalnışlık varmı lütfen.
    İsmim Alen Soyadım ŞİRİN.
    Teşekkürlerimi arz ederim

  4. pınar dedi ki:

    17 nisanda 4c emekli oldum ama 2018 den itibaren geçerli olan yıpranma pyı hesaplanmamış nereye başvurabilirim

    1. Danışma Birimi dedi ki:

      Merhaba,

      emekli sandığı emeklilik daire başkanlığına dilekçe gönderebilirsiniz.

  5. mesut dedi ki:

    Arkadaş emeklilik başvurusu yaptım E devletten 16 gün oldu hala bir bildirim yok İŞLEME ALINDI ibaresi var dosya takipte ne zaman olacak bu iş

    1. Danışma Birimi dedi ki:

      Merhaba,

      Yoğun bir başvuru var. Normal şartlarda dahi 60 ile 75 gün arasında sürmektedir.

  6. Elif dedi ki:

    Merhaba, örneğin Mayıs ayı sigorta bildirimim işverenim tarafından Haziran 5 te yapılıyor ama e devlet üzerinde ayın 15 veya 16sında gözüküyor. Benim Mayıs ayının yatırıldığına dair 6 haziranda sgk dan belge almam mümkün müdür ? Teşekkkür ederim

    1. Danışma Birimi dedi ki:

      Merhaba,

      Maaşınız her ayın 5i nde yatsa da prim bildirgelerinin süresi 26 sına kadardır. Bu nedenle görebilmeniz işverenin hangi tarihte verdiğine bağlı olarak değişir.

    2. Erkan koç dedi ki:

      Ben 3ay servis şoförü olarak çalıştım SGK yapılmadı bende işi bıraktım 4500TL maaş verdi SGK maşım üzerinden ödenecekti ama 3ay boyunca SGK yapılmadı maşimida alamadım ne yapmalıyım

  7. Tahsin dedi ki:

    Merhaba 1974 dogumluyum. Sgk baslangicim 01.06.2004..6075 günüm var..20.11.1999 20.03.2001 tarihleri arasinda yedek subaylik yaptim..4c 450 günüm var.Bunun 90 günü fiili hizmet…yedek subay kurs okulu borclanmasi ve fiili hizmet suresi 90 gun ile sgk baslangicim ne olur??i16 yildir çalıştığım isyerinden kidem tazminatimi alabilirmiyim…

  8. Selcuk dedi ki:

    Merhaba eşim 5 yıl çalışmış süresi var evlendikten sonra eşim çalışmadı yanlız sebebi engelli bir evladım var bakım parası almıyorum emekli olma şansı varmı oğluma bakmakta

  9. Merve dedi ki:

    Merhaba 6 aylik ücretsiz dogum izninden sonra saglik sebebiyle işten fesih durumu doğarsa işsizlik hakkına sahip olunur mu?

    1. Danışma Birimi dedi ki:

      Merhaba,

      Sağlık durumu nedeni ile fesihlerde işsizlik maaşı alınabilir.

  10. Serap dedi ki:

    Merhaba eşim vafat etti 2. Evliliğimi yaptım boşanma aşamasındayız başlandıktan sonra rahmetli eşimden aldığım maaşa tekrar bağlana bilirmiyim ve tekrar rahmetli eşimin soyadını tekrar nasıl kullanabilirim daha önce de yazdım cevap vermediniz lütfen cvp

  11. ŞENGÜL UÇAR dedi ki:

    Merhaba
    1966 dogumluyum.1977 den beri Almanyada yasamakta ve 01.11.1984 ten itıbaren sigortalı olarak çalışmaktayım. Türkiyeden en az nekadar borclanarak ve ne zaman emekli olabilirim?
    2.sorum; Yine Almanyada ev hanımı olarak borçlanma yapsam hiç Almanyada çalısmıs oldugum süreleri belirtmesem ödeme açısından daha avantajlı olurmu?

  12. Nurcan elmas dedi ki:

    Merhaba 2012den girisim var belli aralalıklarla giriş çıkışlarda var. Ve toplamda 1071 günüm var ben geriye dönük boşluklarımı yani yatmamış 7 seneyi nasıl öderim bir yolu varmı?teşekkürler şimdiden..

  13. Berat Bakmaz dedi ki:

    Merhaba 10 03 1987 doğumluyum sigorta baş 05 04 2012 24 07 2018 memuriyet baş 50 engelli raporum var ayrıca vergi indirimim var ne zaman emekli olabilirim

  14. Cengiz polat dedi ki:

    Hiç ÇALIŞMADAN işveren tarafından SGK lı gösterilip emekli olanlara ne tür yaptırım uygulanıyor,şikayetler ciddiye alınıp yaptırım uygulanıyormu?

  15. Türkan dedi ki:

    Ben mali müşavirim Emekliyim. Her hangi bir yerde bağımlı ya da bağımsız çalışmıyorum. Kardeşimim kurmuş olduğu limited şirkette belgemi kullanarak part time çalışabiliyor muyum? Bu kısmi çalışma en az aylık kaç saat olabilir?
    Kolaylıklar,

  16. Ahmet dedi ki:

    Merhaba
    1974 Doğumluyum.1992 Nisandan itibaren Yurtdışında calışmaktayım.31.07.2019 Bağkurdan borclanarak 9002 iş gününden Prim borcu yatırdım.Kac yaşında Emekli olurum?Yurt dışında 20% Malulen Emekli olma ihtimalim var.Malulen Emekli olursam yaşımı doldurdugum zaman yinede Türkiyeden Emekli olabilirmiyim?

  17. Ahmet dedi ki:

    Merhaba 1974 doğumluyum 1992 Nisan yurtdışında calışmaktayım 31.07.2019 Bağkurdan borclanarak 9002 iş gününden Prim ödemesi yaptım.Nezaman Emekli olurum?İş kazası nedeniyle 20% Mahlulen Emekli olma ihtimalim var.Yaşımı doldurdugum zaman Türkiyedende Emekli olabilirmiyim?
    Teşekürler

  18. İlyas dedi ki:

    Ben ek 5 tarım sigortası oduyorum, e devlet çalışma hayatım kısmında pirim ödemem ve hizmet yılım 100 de 100 olarak tamamlanmış gözüküyor ama yaş olarak emekli olmama 1 sene var şimdi ben hala pirim ödemem gerekiyormu çünkü pirim günüm dolmama rağmen hala sigorta borcu çıkıyor her ay. sigortalılık pirim ödememimi durdurmalı miyim?

  19. Göksel dedi ki:

    Merhaba Ben1964 doğumluyum. 1988 bagkur başlangıcım var 7 ay 10 gün toplam süre emekli olabilirmiyim nasıl bir yol izlemem lazım bana bilgi verirseniz memnun olurum teşekkürler

  20. SONGÜL AKBAŞ dedi ki:

    ÖZÜR DİLERİM TAM ANLAMADIM 2964 GÜNÜM VAR 3 ÇOCUCUK SAYDIRIRSAM 720*3=2160 GÜN EDER BUDA 2964+2160=5124 GÜN EDİYOR YAŞIM 49 EMEKLİ OLMAM İÇİN 401 GÜN AÇIĞIM VARMI DEMEK
    VEYA ÇOCUK PARASI ÇOK TUTUYOR BİR ÇOCUK BORÇLANSAM 2964+720=3684 TEN NASIL EMEKLİ OLABİLİRİM

  21. SONGÜL AKBAŞ dedi ki:

    MERHABA 1971 DOĞUMLU BAYANIM 1992/1 DÖNEM SGK BAŞLANGICIM 01.02.1992-09.09.1997 YILINA KADAR BİR FİİL ÇALIŞTIM. ÜÇ ÇOCUĞUM OLDU BU ARALARDA ÇALIŞMALARIM OLDU TOPLAMDA 2964 GÜNÜM VAR. HANGİ YOLU İZLERSEM AVANTAJLI EMEKLİ OLABİLİRİM. TEŞEKKÜRLER.

    1. Danışma Birimi dedi ki:

      Merhaba,

      Eğer yetiyor ise doğum borçlanması yapmanızı öneririm. yetmiyorsa kalanı 3,5 yılı geçmemek kaydı ile isteğe bağlı ödeyip en az 3600 güne tamamlamalısınız.

  22. Samet dedi ki:

    Merhaba, bir firmada muhasebeciyim. Burada bir kadın çalışan işe başladı. Sigortalı olmayan eşi ve çocukları, kadının sigortasından faydalanmaya ne zaman başlar. Detaylı olarak açıklayabilir misiniz. Teşekkür ederim

    1. Danışma Birimi dedi ki:

      Merhaba,

      Sigorta başladığı tarihte sağlıktan yararlanmaya başlar. ancak ilaçlar en az 30 gün ödenince belirli bir yüzde ile karşılanır.

  23. Hatice Erdem dedi ki:

    Merhaba.
    Ben emekli sandığı emeklisiyim. Yeni % 56 engelli raporu verildi, vergi indiriminden yararlanabilirmişim.

    1. Danışma Birimi dedi ki:

      Merhaba,

      emeklilerde gelir vergisi kesintisi yapılmamaktadır.

    2. Ahmet Arslan dedi ki:

      Merhabalar 05.01.1970 doğumluyum ilk işe giriş tarihi 01.12.1993 askerlik 1990/1992 arası 18 ay. Prim günü sayısı 8200 buna göre ne zaman emekli olabilirim askerlik borçlanmasını kaç gün borçlanma gerekir. Teşekkür ederim

  24. Kemal dedi ki:

    Merhaba ben 26 yaşındayım emekli olacağımı düşünüyorum ve 150 günlük pirimim var bunu alabiliyor muyum???

    1. Danışma Birimi dedi ki:

      Merhaba,

      Primleri emeklilik yaşınızı doldurmadan iade alma hakkınız bulunmuyor.

  25. ABDULKADİR ASLAN dedi ki:

    Ben mart 2021 yılında emekli oldum maaşımı 01.11.2021tarihi itibariyle aldığım bankadan başka bir bankaya taşıdım 12.ayındaki maaşım eski bankayamı yoksa taşıdığımyeni bankayamı yatırılacak .bu konuda yardımlarınızı bekliyorum saygılarımla

  26. Dede Ertanir dedi ki:

    Merhaba efendim birsey danişmak istiyorum erken emeklilik yada malulen emekli ola bilirmiyim %60 raporum var epilepsi ve 6 kaburga kırık hastalıgı 35 yasın dayım benim emeklilik nasil olur bilgisi olan varmı saygılar. RAPOR YURTDİŞİ VERDİ %60 15 YIL AVRUPA SİGORTALİYİM
    2000 AVUSTURYA GELDİM 12 SENE BURDA SİGORTAM VAR
    1 hafta da Türkiye girişi var 2010 yılında

  27. sedefkabugu dedi ki:

    bır komsumun 2014 yılında bagkurlu esı vefat edıyor ve ondan maas alıyor. babası ıse 1981de ssk lı ıken vefat edıyor. kendısı sımdı dul ve kendı emeklılıgıde yok. bir tek esınden alıyor. babasından da maas baglanabılmesı mumkunmudur yoksa tercıhe baglı ıkısınden bırınımı almak zorundadır? ılgınız ıcın sımdıden tskler…

  28. Kader dedi ki:

    Kolay gelsin,08.06.1979 doğumlu bayanım 4a olarak 20.04.1997 de sigortam başladı toplam 3379 gün sayım var,sonrasında 4c olarak 24.08.2009 da göreve başlayıp bugün edevletten gunsayima baktığımda 3682 görünüyor.2016 yılındada hizmet birleştirmesi yaptım.Emekli olabilmem için internetten baktığımda gunsayisi 7200 iş günü diye okuyorum.Benim için önemli olan kaç günüm kaldı.Cunku günümü ve yılımı doldurup işi bırakmak ve yaşımi evimde beklemek istiyorum teşekkürler

    1. Danışma Birimi dedi ki:

      Merhaba,

      Birleştirme ile hizmet süresini doldurmuş gözüküyorsunuz. Emeklilikte 53 yaşa tabisiniz.

  29. Necati dedi ki:

    Teşekkür ederim

    1. Gurbetcilady71 dedi ki:

      Merhabalar, 1971 temmuz doğumlu bayanım, 1973 almanyada ikamet ediyorum , 1999 Alman vatandasligina girdim,1989 sigorta girisi 1 yil 5 ay staj gördüm , 1990 da 05 ekim iş başlangıcı ,15 yıl 6 ay filn çalıştım.2007 ağustostan bu yana ev hanımıyım.1998 doğum izini 3 yil idi.emekliliğe başvurmak istiyorum .Lütven yardimcı olurmusunuz ?

  30. Necati dedi ki:

    Merhaba benim sigorta başlangıç tarihim 01.10.2003 şuanda 5390 gün primim var bulunduğum işletmede yaklaşık 14 yıldır çalışıyorum iş yerinden ayrılıp tazminatımı alabilirmiyim

    1. Danışma Birimi dedi ki:

      Merhaba,

      1999 sonrası sigorta başlangıcı olanlar 25 yıl sigorta süresi veya 7000 gün prim doldurduktan sonra sigortadan yazı alarak tazminat alabilirler. Sizin şartlarınız ikisinden birine uymuyor. Dolayısıyla tazminat alamazsınız.

  31. Yakup Kayğusuz dedi ki:

    Merhaba
    2021 1100 TL tutarındaki Ramazan bayramı ikramiyesini alamadım
    Nereye müracaat edeceğim

  32. Fatih Ersoy dedi ki:

    Babam Bağ-Kur emeklisi idi. Babam vefat etti. Evli olmayan ve çalışmayan kız kardeşim maaşının %25 ini , annem ise %50 sini alıyordu. Bayram ikramiyelerini de aynı oranda alıyorlardı. Geçen sene annem de vefat etti. Geçen sene ve bu sene kız kardeşim maaşının %50 sini almaya devam ediyor. Geçen sene Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramında bayram ikramiyesi %50 olarak yatırıldı. Fakat bu sene bayram ikramiyesi %25 oranında yatırılmış. Bu neden kaynaklanmış olabilir? Yanlışlık varsa nasıl düzelttirebiliriz.

    1. Danışma Birimi dedi ki:

      Merhaba,

      İkametgahınızın bağlı bulunduğu sgm emeklilik servisinden maaş bağlanma oranı tespit edilerek. herhangi bir yanlışlık durumu var ise yine aynı kuruma itiraz dilekçesi verilbilir.

  33. Hakan derin dedi ki:

    Aynı isimli 2 farklı bölgede ki fabrika da zorunlu olark gönderip 2 hafta süre ile çalıştırıp tekrak diger fabrikaya çagrıyolar istifa etsem tazminat alabilir miyim.

    1. Danışma Birimi dedi ki:

      Merhaba,

      İş akdinizde işyerinin tüm şubelerinde çalıştırılma ile ilgili madde bulunuyor sanırım. ayrıca sizin gibi başka personelde var mı? Var ve mobbing durumu söz konusu değil ise tazminat alamazsınız

  34. Hüseyin... dedi ki:

    Eşim 01-01-1974 doğumlu ilk işe giriş tarihi 01-08-1997 kızlık soyadı ile işegirişi var.evlendikten sonrada ayrı bir sicil numarası ile 06-05-2000 yılında sigorta girişi var bunların emeklilikte birleştirileceği söylendi.şu anda iki yerde çalışıyor ikisindede sigortalı acaba ikiyerdeki pirimlerin toplamı ile birlikte 3600 günü doldurduğunda emekliliğe hak kazanabiliyormu.teşekkürler

    1. Danışma Birimi dedi ki:

      Merhaba,

      İki yerde primleri topamı x 2 gibi düşünülmez. Yani bir ayda 30 günden fazla prim günü olmaz. ödemeler maaş için artı etki yapar. 1999 öncesi sigorta başlangıcı olduğu için 3600 günü doldurduğunda yine 60 yaşı beklemek zorunda

  35. Mehmet Doğan dedi ki:

    Merhabalar
    Annemin doğum tarihi : 06.07.1964
    İlk işe giriş tarihi : 01.08.1986
    Bugüne kadarki sigortalı gün sayısı : 1100
    Toplam 2 çocuğu bulunmaktadır.
    Emekli olması için kaç gün daha çalışması gerekiyor?
    Birde 2 çocuk için ne kadar borçlanma ücreti yatırmamız gerekiyor?

    1. Danışma Birimi dedi ki:

      Merhaba,

      Annenizin en az 3600 günü doldurması gerekmektedir. Eğer sonrasında çalışma yoksa ve iki çocuk arası en az 2 yıl var ise her biri için 2 şer yıl borçlanabilir. Toplam 4 yıl borçlanabilirsiniz. 1440 gün borçlanılabilir. toplam 2540 üne sahip olur. Geri kalan günleri isteğe bağlı sigorta ödeyerek 3 senede tamamlayıp emekli edebilirsiniz

  36. Ceylan dedi ki:

    Babam 15.12.1987 sigorta başlangıcı.pirim gün sayısı 4432.ssk pirimi 3862 diyor.fakat babam vefat etti.21.09.2020 tarihinde.yetim aylığı için başvuru tarihim 27.09.2020.başvuru ile ilgili bir sonuç alamadım.ne kadar maaş bağlanır.

  37. ÖNER AYDIN dedi ki:

    Merhaba…1978 doğumluyum sgk başlangıcım 20.02.1997 ve ödenmiş prim gün sayım 4241 ve 15.03.2016 tarihinde sgk çıkışım oldu.Bu duruma göre isteğe bağlı sgk’lı olursam sgk statüsünden (bağkur değil) nasıl emekli olabilirim? Teşekkürler

  38. Bahtiyar selli dedi ki:

    4 yıl hav kuv Kom liginda. görev yaptım yıpranma payı ile yaşımı düşürme 50 yerine 49 olabiliyormu

  39. Bahtiyar selli dedi ki:

    Merhaba benim Kktc de 730 gün SSK var bu günlerimi Türkiye’ye getirebilmek için ne yapmalıyım

    1. Danışma Birimi dedi ki:

      Merhaba,

      Şu an çalışıyorsanız işyerinin bağlı bulunduğu sgm ye, eğer Çalışmıyorsanız İkametgahınızın bağlı bulunduğu sgm ye müracaat etmeniz gerekmektedir.

  40. Sultan dedi ki:

    Merhabalar
    1978 doğumluyum. 1996 dan itibaren yurt dışında yaşıyorum ve belirli aralıkla çalışıyorum.Yurtdışı Emeklilik için 30.07.2019 Başvuru yaptım.Türkiyede kısa süre çalıştığım için başvuru kabul edildi. 191000TL 7000 is gününden borçlandı.Kac yaşında emekli olurum ve nekadar maaş alırım?

  41. Esra dedi ki:

    Merhaba,
    Ablam 1974 doğumlu evli ev hanımı,
    Hiç sigorta girişi yok.
    SGK emeklisi olabilmesi için nasıl bir yol izleyebiliriz? Ödememiz gereken prim ne olur, ne zaman emekli maaşı bağlanabilir?
    Teşekkürler.

  42. Memduh ertürk dedi ki:

    Selâm ben temmuzda emekli oldum 7417gün pirimin var fazla yatan primlerin parasını alabilirmiyim

    1. Danışma Birimi dedi ki:

      Merhaba,

      Emekli maaşınız mevcut yatan tüm primlerden hesaplandığı için fazla yatan primlerin iadesini alamazsınız.

  43. Zehra dedi ki:

    Merhabalar babamın malûl emeklilik için 4 Haziran da heyet kurulu görüşmesi gerçekleşti. Anakara Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden bulunduğumuz şehirdeki SGK’ya raporun gönderilmesi gerekmektedir. Ben emeklilik işlemleri takibini E-devlet üzerinden DYS EVRAK TAKİBİ ile her gün en az 3-4 defa kontrol ediyorum. En son yapılan işlem olarak Adana Çukurova Sosyal Güvenlik Kurumu 4A emeklilik Servisi (Tahsis Sonrası) “GELEN EVRAK BEKLEMEDE” yazıyor. 26 Haziran’dan beri böyle görünüyor yani evrak hâlâ beklemede demek ne oluyor tam anlayamadık onu… Babamın aylığı durduruldu Ocak ayında ve biz pandemi olayları yüzünden hastanelere heyet için ulaşım sağlayamadık, doktorlar çalışmıyordu heyet kurulmuyordu diye bir sürü engel çıktı önümüze 6 Aydır evimize gelir gelmiyor artık evimizde huzur denen bir şey kalmadı herkes intihar edecek psikolojiye kadar geldi artık daha fazla dayanılmıyor bu şekilde bu işlemler ne kadar sürer daha nereye gitmemiz gerekiyor ne yapılması lazım lütfen biran önce hayırlı bir sonuç ulaşsın elimize yapacak bir şeyimiz kalmadı elimiz ayağımız bağlı bir şey yapamıyoruz lütfen bilgilendirir misiniz bu konuda bizi süreç ne kadar sürüyor böyle uzun mu oluyor her zaman …

    1. Danışma Birimi dedi ki:

      Merhaba,

      Aslında bu tip durumlar en fazla 3 ay içinde çözümlenir. Ancak şansızlığınız pandemi ye denk gelmesi olmuş. Adana Çukurova sgm ile iletişime geçerseniz dosyanız ile ilgili bilgi alabilirsiniz.

  44. Kâmil serkan yılmazer dedi ki:

    Sa toplam ödenmiş bütün primlerimi geri iade alabiliyor muyum alabiliyorsan nasıl alabilirim emeklilikten vazgeçip ödenen primleri geri almak istiyorum

    1. Danışma Birimi dedi ki:

      Merhaba,

      Prim iade alabilmeniz için emeklilik yaş ve sürenizi doldurmuş olmanız ve emekli olmak için yeterli prime sahip olmamanız gerekir.

  45. Ömer a. dedi ki:

    Babam 2005 yilinda SSK emeklisi iken vefat etti. Annem yüzde 50 erkek kardeşim yuzde 25 oranında dul yetim aylığı almaktalar. Kardeşim 18 yaşını doldurunca maaşı anneme devr olur mu

    1. Danışma Birimi dedi ki:

      Merhaba,

      Eğer annenizin kendine ait bir emekli maaşı yok ise evet % 75 e yükselir.

  46. Yılmaz yilmaz dedi ki:

    İyi günler 100 46 ile vergi indirimli emeklilik başvuruşunu yabtim tekrar aynı işyerinde SSK li olarak calişşam vergi indirim engelli emekliliğim kesilirmi bazı kimseler kesilir çalışma diyor ikitane ünüversiteye giden çocuklar var mecbur kesilirse negibi işlemlere maruz kalırız tekrar aylık bağlanması için acele cevab

    1. Danışma Birimi dedi ki:

      Merhaba,

      Engelli emeklilikten sonra çalışmanız durumunda maaşınız kesilmez. Malulen emeklilik durumunda maaş kesilir. Bu nedenle çalışmanıza engel bir durum yok.

  47. Hüseyin Çağlayan dedi ki:

    İyi günler 08 11 1976 doğumluyum 01 02 2000 ssk girişim var (118 gün) 2006 2018 yılları arası bağkur ödedim( 4390 gün) 2018 den sonra ssk lıyım 550 gün askeelik borçlanması ile emeklilik şartını doldurmam için ne kadar çalışmam gerekli

  48. Özge dedi ki:

    Merhaba işkur çizelgemde 23 nisan tatil günü olarak sayılmamış acaba resmi tatil olduğu için kesinti olacak mıdır o gün için?

    1. Danışma Birimi dedi ki:

      Merhaba,

      Resmi tatillerde kesinti olmaz.

  49. Hasanali dedi ki:

    Selamlar.
    1969 dogumlu ve 1987 yilindan baslayan sigortaliyim. 1989-1991 yillari arasinda askerligimi yaptim ve geri dönüsümde 2002 yilinin 6 ayina kadar calistim. daha sonra evliligimden dolayi yurt disina ciktim. Bu yil (2019) askerlik borclanmasini yaptirdim ve ödedim. Suan 120günlük daha eksigim var gününü tamamlamam icin eger yurt disi borclanmasi yapacak olursan yasal olarak yurtdisinda bulunmamdan dolayi emekli maasimi alamiyorum oysa 4 aylik eksigimi tamalamis olursam maasimi alabilecegimi ögrendim. 4 aylik eksigimi tamamlamam icin ne gibi yollar izlemem gerekiyor. ilginize tesekkür ederim.

  50. m.a.erol dedi ki:

    İyi günler ; 11,01,2019 tarihinde emekli oldum maaş bağlandı ikramiye alamadım .İdare mahkemesinde açılan davayı kazandım 28.10.2019 tarihi itibariyle mahkeme kararı etebligat ile sgk ya tebliğ edildi aynı gün dilekce gönderdim ve sgk kayıtlarına girdi e devletten soguladığımda dış ilişkilere gönderildi yazıyor ne kadar sürede ikramiyem ödenir.

  51. M.ali Erol dedi ki:

    11.01.2019 tarihinde emekli oldummaaşímbağlandí ikramiyemi alamadım idare mahkemeinda eçtíğim davayí kazandim ve sgk ya 28.10.2019 da mahkem etbligatla bildirdi bende dilekceile múracaat ettim.sgk kayítlarína girdi.ikramiyemi ne kadar súrede alabilirim

  52. Rabia kızılkaya dedi ki:

    Merhaba ben gazi çocuğuyum şehit ve gazi çocuklarına her yıl sgk tarafından eğitim ve öğretim yardımı yapılıyomuş.Bunun hakkında bana bilgi verir misiniz?

    1. Danışma Birimi dedi ki:

      Merhaba,

      İl veya ilçenizde bulunan kaymakamlıklara bağlı çalışan sosyal hizmet müdürlüklerine veya belediye sosyal hizmetler başvuru yapmalısınız.

  53. İbrahim Yüksek dedi ki:

    Merhabalar
    Öncelikle böyle faydalı bir hizmet vermenizden dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunarım.

    • Doğum Tarihim: 23/05/1971
    • İlk işe giriş tarihim: 1/7/1986
    • Toplam Uzun Vade Gün Sayım: 5339
    • Sigorta Kolum: 4a
    • Sigorta Statüm: APHB

    SORULAR:
    • Halen özel bir üniversitede profesör olarak çalışmaktayım.
    • Şimdiye kadar memuriyetim bulunmamakta.
    • 4-a lı olarak 49 yaş ve 5300 gün şartını tamamlayarak 23/05/2020 tarihinde emekli olabileceğim.
    • Bu yıl başında bir devlet üniversitesinde göreve başlamayı düşünüyorum.
    • 1 ekim 2008 den önce memuriyetim bulunmadığından memurluğa geçerek 4-c li olarak emekli olmamın 9000 gün tamamlama ve emeklilik yaşımın 60 olma şartlarını karşıma çıkaracağı gibi emekli maaşımın da daha az bağlanacağı şeklinde duyumlarım var.
    • Şu anda memuriyete geçmem mi yoksa 4-a lı olarak emekli olduktan sonra memur olmam mı benim için daha avantajlıdır?
    • 4-a lı olarak emekli olduktan sonra memur olmam durumunda emekliliğim iptal edilip sonrasında –şartlar yerine geldiğinde- 4-c statüsünden mi emekli olurum? Yoksa 4-a emekli maaşım devem eder. Aynı zamanda memur olarak çalışmaya devam edebilir miyim?

    1. Danışma Birimi dedi ki:

      İbrahim Bey merhaba,

      Takdiriniz için biz teşekkür ederiz.

      Memuriyete geçtiğinizde emeklilik için memuriyete başlangıç tarihiniz baz alınacağından 60 yaşa tabi olacağınız doğrudur. Emekli olanların kamuda hangi görevlere atanabileceği, 5335 sayılı Kanunun 30. maddesinde düzenlenmiştir.

      Cumhurbaşkanı tarafından atananlar, Başbakan tarafından atananlar, Bakanlar Kurulu kararı veya müşterek kararnameyle atanan veya görevlendirilenler, Türkiye Büyük Millet Meclisince yapılan seçimler sonucunda görev verilenler ile yüksek öğretim kurumlarının öğretim üyeliklerine ve Sağlık Bakanlığının tabip ve uzman tabip kadrolarına yapılacak atamalar sonucunda herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı alanlar çalışabilirler. Alınan emekli maaşı da kesilmez. ancak memurluktan da ikinci bir emeklilik söz konusu olmamaktadır.

  54. ahmet keçeci dedi ki:

    01.10.1963 tarihinde doğdum ve 03.06.1997 tarihinden itibaren sigortalıyım 6196 gün prim ödemem var ne zaman emekli olabilirim.

    1. Serkan Özakıncı dedi ki:

      03.06.2022 tarihinde emekli olabilirsiniz. Eğer askerliğinizi borçlanırsanız (18 ay üzerinden), 03.12.2020 tarihinde emekliliğe hak kazanırsınız.

  55. irina dedi ki:

    gurcistan vatandaşiydim 1985 6 sene ssk prim var.2001 da beli turk vataşiyim 7 senelik bakur çalişmasi var.gurcistanden çaliştiyi prim saysi alabilirmi

  56. Rayim DEMİR dedi ki:

    15.12.1969 doğumluyum. Bağkura tabi işyerimden dolayı 03.09.1991 tarihinden itibaren kesintisiz prim ödemekteyim. Askerliğimi Bağkura tabi olmadan önce yaptım.(1989-1991 arası 18 ay). Askerden önce de sigortalı hizmetim olup, ssk.lı gün toplamım 827 gündür. Askerlik borçlanması yaparsam ne zaman emekli olabilirim diye SGK ilçe merkezine başvurduğumda, 15.12.2020 tarihinde olabilirsin dediler. Ancak bu konuda bilgisi olduğunu düşündüğüm kişilere hesaplama yaptırdığımda 13 veya 14 ay askerlik borçlanması yapıp ödersem 15.12.2019 rarihinde emekli olabileceğimi söylediler. Burada önemli olanın, bağkurdan önceki sürelerin ve askerlik borçlanması süresinin ilavesi ile sgk başlangıcımın 01.04.1988’e çekilmesi durumunda 15.12.2019 tarihinde emekli olabileceğim söylendi. Buradaki bilgilere göre net bir yanıt verebilirseniz sevinirim. Saygılarımla. Rayim DEMİR.

  57. Metin Arda dedi ki:

    1989 yılında devlete ait bir otelde stajyer olarak çalıştım.elimde sadece diplomam var.sigortam yapılmamış, bu konudabana yardımcı olurmusunuz.

    1. Danışma Birimi dedi ki:

      Merhaba,

      Avukatlık stajı dışında olanlar için staj başlangıcı sgk emeklilik için geçerli olmamaktadır.

  58. Duygu dedi ki:

    mrb ben öğretmenim sağlık sorunlarım sebebiyle 4 gün ve sonrasında 1er gün olamak üzere toplam 7 gün izin aldım ben bu izinlerin maas ve ek dersimden kesilip kesilmeyeceğini merak ediyorum eğer kesiliorsa bu nları sgk dan alabilirmiyim eger alabilirsem izlemem gereken yolları da yazarsanız sevinirim şimdiden tesk

  59. HÜSEYİN DUYGULU dedi ki:

    01.01. 1970 doğumluyum.
    17.01.1989 tarihi ile 15.06.2001 yılına kadar Sağlık Bakanlığına bağlı olarak Çevre Sağlığı Teknisyeni olarak görev yaptım. 4c 5434 S.K. prim toplamı:4.470 gündür.
    02.06.2004 tarihinden 30.09.2008 tarihine kadar Serbest Avukat olarak çalıştım. 4a 506/Tpl.Myo AVUKAT prim toplamı :1559 gündür.
    30.09.2008 ile 08.06.2017 tarihleri arasında da yine Serbest Avukatlık yaptım. 4b 1479-4/1b Zorunlu Sigorta prim toplamı: 2767 gündür.
    08.06.2017 tarihinden beridir BOTAŞ Genel Müdürlüğünde Kapsam Dışı Personel-Avukat olarak çalışmaktayım. 4a APHB pirim toplamı:Bugün itibarı ile (02/10/2019) 817 gündür.
    Bir mani olmazsa 65 yaşıma kadar yani 15 yıl gibi BOTAŞ’da çalışmayı düşünüyorum. Emekliliğimde hiç bir katkısı olmayacağını düşündüğüm ve yatırmış olduğum 2.767 günlük 4b 1479-4/1b Zorunlu Sigorta primini iade almak istiyorum. Bu mümkün müdür? mümkün ise nasıl müracaatta bulunmam gerekir. Şimdiden teşekkür eder, saygılar sunarım. 02/10/2019 Av.Hüseyin DUYGULU

  60. dodo dedi ki:

    Merhaba, sigorta başlangıcım SSK ile 01.08.1991. Doğum tarihim 26.07.1970.
    Şu anda emekli sandığına bağlıyım, hizmet birleştirmesi yaptırdım.Buraya giriş tarihim 24.07.2013. Burada 20 yılı doldurmam mı gerekiyor emekli sandığından emekli olabilmem için? Kadın çalışanım.
    Aşağıdaki hizmet günlerine göre ne zaman emekli olabilirim?
    İyi çalışmalar, iyi günler.

    Emekli Sn. 2221 gün
    Bağkur 954 gün
    SSK 2,212 gün

  61. Barış Ç dedi ki:

    Merhaba,

    Eşim 01.03.1996 da 4A lı olarak çalışmaya başlamış, buradan 1567 günü var, daha sonra 4C memurlukta çalışmış buradan da 2400 günü var. Toplamda 3.967 gün. 2008 son çalışma tarihi. 2015 te doğan bir kızımız var.

    Sorularım şöyle;
    1- Hizmet birleştirse 4A 3600 gün kapsamına girer mi? bu kapsamdan emekli olabilir mi?
    2- Doğum borçlanmasını hangi sigorta kolundan yapabiliriz? veya yapabilir miyiz?
    2- 3.967 günün üzerine eksik kalan prim günlerini şimdi İsteğe bağlı ödemeye başlasak bizim durumumuza uyan bir sigorta koluyla emekli olabilmesi için kaç gün prim ödememiz gerekir.

    saygılarımla,

  62. Rayim DEMİR dedi ki:

    15.12.1969 doğumluyum. Bağkura tabi işyerimden dolayı 03.09.1991 tarihinden itibaren kesintisiz prim ödemekteyim. Askerliğimi Bağkura tabi olmadan önce yaptım.(1989-1991 arası 18 ay). Askerden önce de sigortalı hizmetim olup, ssk.lı gün toplamım 827 gündür. Askerlik borçlanması yaparsam ne zaman emekli olabilirim diye SGK ilçe merkezine başvurduğumda, 15.12.2020 tarihinde olabilirsin dediler. Ancak bu konuda bilgisi olduğunu düşündüğüm kişilere hesaplama yaptırdığımda 13 veya 14 ay askerlik borçlanması yapıp ödersem 15.12.2019 rarihinde emekli olabileceğimi söylediler. Burada önemli olanın, bağkurdan önceki sürelerin ve askerlik borçlanması süresinin ilavesi ile sgk başlangıcımın 01.05.1988’e çekilmesi durumunda 15.12.2019 tarihinde emekli olabileceğim söylendi. Buradaki bilgilere göre net bir yanıt verebilirseniz sevinirim. Saygılarımla. Rayim DEMİR.

  63. turan dedi ki:

    45 yaşındayım emeklilik yasım 57 25.08.1994 askere gittim 02.06.1997 ssk başlangıcım askerlik borçlanması yaparak emeklilik yaşım kaça düşer

    1. Danışma Birimi dedi ki:

      Merhaba,

      Emeklilik yaşınızı 1 sene geriye yani 56 yaşında emekli olabilirsiniz.

  64. Ayfer dedi ki:

    2014’de doğum yaptım ve şimdi çocuğum 5 yaşında.Geriye dönük doğum yardımı vs. alabiliyor muyum

    1. Danışma Birimi dedi ki:

      Merhaba,

      Doğum yardımı 2015 mayıs ayı sonraki doğumları kapsamaktadır.

  65. Mefkure Özkul Paçal dedi ki:

    16.12.1975 doğumlu bayanım 4.7.1995 tarihinde röntgen teknisyeni olarak işe başladım .Tam olarak hangi tarihte emekli olabileceğimi öğrenmek istiyorum.fiili hizmetlerim hesaplanarak.

  66. AYSEL ERGÜL dedi ki:

    Merhaba,

    10/06/2019 – 19/06/2019 tarihleri arasında raporlu olmam nedeni ile iş kaybına uğramış durumdayım. Raporum iş yerimin muhasebesi tarafından SGK ya gönderilmiş durumdadır. Fakat 19 HAZİRAN 2019 tarihten bu yana Alo 170 i defalarca aramama ve talepte bulunmama rağmen işlemlerim devam ediyor görünmekte fakat hiç bir gelişme bulunmamaktadır. 3 iş gününde bir arayıp aynı sorulara maruz kalıp aynı cevabı almaktayım. Rapor ödemesi takibi için Alo 170 haricinde yardım alabileceğim herhangi bir numara ve ya merci var mıdır ? Destek rica ederim.

    1. Danışma Birimi dedi ki:

      Merhaba,

      Rapor ödemeleri rapor bitiminden sonraki 1 ay içinde yapılır. Bir aksaklık omalı. İşyerinin bağlı bulunduğu kurum iş veren servisi ile görüşebilirsiniz.

  67. Ersin Tunçer dedi ki:

    İyi Günler,
    Ne zaman emekli olabilirim konusu için bilgi almak istiyorum. Şimdiye kadar yeraltı maden ocağında ve yer üstünde çalıştım.

    25.12.1978 doğumluyum.
    19.11.1999 tarihinde yerüstünde sigortaya başladım.
    2001-2002 yıllarında yedek subay olarak askerliğimi yaptım.
    31.10.2008 tarihinde kadar yerüstünde çalıştım.
    01.11.2008 tarihinde yeraltında maden ocağında çalışmaya başladım.
    04.11.2017 tarihinde kadar yeraltında maden ocağında ve yerüstünde çalışmaya devam ettim.
    Şu anda yerüstünde çalışmalarıma devam ediyorum.
    Toplamda 1195 gün yeraltı, 5089 yerüstü olmak üzere 6284 gün sigorta primim var.

    Eğer yerüstü devam eder isem ne zaman ve kaç primle emekli olabilirim.
    Eğer yeraltı devam eder isem ne zaman ve kaç primle emekli olabilirim.
    Ayrıca 1800 gün yeraltı primini tamamlarsam 50 yaş hakkını kazanabilirmiyim.

    Geri dönüşlerinizi bekliyorum.

    Saygılarımla

    1. Ersin Tunçer dedi ki:

      yaklaşık 2 ay oldu hala cevap veren kimse yok.