Sorgulamalar

MTV Hesaplama

MTV Hesaplama

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) hesaplama işlemi ile aracınızın vergi borcu olup olmadığını kontrol edebilir ve bu işlem sayesinde takibinizi yapabilirsiniz. Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) engellilik oranı % 90 ve % 90 üzerinde olan vatandaşlardan alınmamaktadır. Engelli olduğunuza dair bir doktor belgesi ile bu vergiden muaf sayılacaksınız. Devlet üzerine kayıtlı olan motorlu araçlar da Motorlu Taşıtlar Vergisi ödeme durumundan muaftır. Aracınızın trafiğe kayıt olması ile beraber Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemesi yapmanız gerekmektedir. Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemesi yapmamanız için aracınızın hurdaya çıkmış olması ve bunun onaylanmış olması gerekir. Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) her yılın Ocak ve Temmuz aylarında eşit iki taksit olmak üzere birinci altı ay ve ikinci altı ay şeklinde ödenmesi gerekmektedir. Ödeme yapabilmek için aracınızın ruhsatını mutlaka yanınızda bulundurmanız gerekmektedir.

MTV Hesaplama İşlemi Nasıl Yapılır?

MTV borcunuzun olup olmadığını internet üzerinden dakikalar içerisinde oldukça kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz. Yazımızın devamında MTV hesaplama işlemini yapabilmeniz için sizlere bir bağlantı adresi vermiş bulunmaktayız. Bağlantı adresine tıkladığınızda açılacak olan sayfa aşağıdaki gibidir.

MTV Hesaplama

Yukarıdaki resimde de olduğu gibi MTV hesaplama işleminiz için ihtiyacınız olan bilgiler “Araç Tipi”, “Aracın Yaşı” ve “Motor Silindir Hacmi” bilgileridir. Bu bilgileri bilmeniz gerekmektedir. Bilgilerinizi Gelir İdaresi Başkanlığı’nın resmi internet sayfası üzerindeki, yani yukarıdaki resimde bulunan belirlenmiş ilgili alanlara yazarak “Hesapla” seçeneğine tıkladıktan sonra aracınızın MTV hesaplama işlemini gerçekleştirmiş olacaksınız.

MTV Hesaplama İşlemini Yapmak İçin TIKLAYINIZ!

MTV Ödeme Yapacağınız Bankalar Nelerdir?

Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemesi yapılabileceğiniz bankaların listesi aşağıda bulunmaktadır. Aşağıda ismi geçen bütün bankalardan MTV ödemenizi yapabilirsiniz.

  1. Akbank
  2. Aktif Yatırım Bankası
  3. Albaraka Türk
  4. Alternatifbank
  5. Anadolubank
  6. Citibank
  7. Denizbank
  8. Burgan Bank
  9. Fibabanka
  10. Finansbank
  11. HSBC Bank
  12. ING Bank
  13. Kuveyt Türk
  14. Odeabank
  15. Şekerbank
  16. TC. Ziraat Bankası
  17. Tekstilbank
  18. Turkishbank
  19. Turkland Bank
  20. Türk Ekonomi Bankası
  21. Türkiye Finans
  22. Garanti Bankası
  23. Halk Bankası
  24. İş Bankası
  25. PTT
  26. Vakıfbank
  27. Yapı Kredi
Shares:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir