• 2019 İsmek Aşçılık Kurs Kayıtları Başvuru Şartları

    İsmek aşçılık kursları kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen 650 adet İsmek kursu arasında aşçılık eğitimi de yer almaktadır. Kayıtları için öncelikle internet üzerinden kayıt yaptırırlar ve toplamda 244 saat sürecek olan aşçılık kursu kapsamında kursiyerler aşçılığı başlangıç seviyesinde öğrenirken, kurs sonrasında kariyerlerini bu yolla devam ettirme şansı yakalamaktadırlar.


    İsmek Aşçılık Kursu Eğitim Konuları

    İsmek aşçılık kursunun kapsamı eğitim kapsamında temel olarak şekillense de, haftalara ve derslere göre pastacılıktan ev yemeklerine değişen geniş bir kartelada farklı eğitim konuları verilmektedir. Eğitim kapsamında amaç, hijyen ve sanitasyon kuralları kapsamında yiyecek hazırlamada kullanılan ürünleri tanımak, yemek yapmak için ön hazırlıkları yapmak, yiyecekleri farklı kesme, doğrama ve pişirme teknikleri ile tatlandırarak sunum çeşitleri hakkında bilgi sahibi olmaktır. Bu kapsamda kursiyerlere verilecek eğitimin kapsamı şu şekilde açıklanabilir:

    • Kişisel bakım ve işe hazırlık: Yemek için kullanılacak malzeme ve materyalin yıkama adabı, özel yıkama teknikleri kullanılmasını gerektiren malzemelerde kullanım, besinlerin suda ya da farklı maddelerde yıkanma gerekliliği ve asla yıkanmaması gereken besinler hakkında bilgi sahibi olma konusunda eğitim dahilinde kursiyerlere bilgi verilmekte ve uygulamalı olarak bildiklerini uygulamaları istenmektedir.
    • Kullanılan malzemede HACCP: Gıda işletmelerinde, sağlıklı gıda üretimi için gerekli olan hijyen şartlarının belirlenmesi konusunda yapılacak kursiyer bilgilendirmelerini kapsamaktadır. Buradan kursa dahil olmuş bir kursiyer HACCP protokolü hakkında değerlendirme yapabilecek derece bilgi sahibi olarak sertifikasını alacak, bu sayede sınavlar sonunda sahip olacağı işyeri açma belgesini kullanırken bu protokolü dikkate alacaktır. Uluslar arası geçerliliğe sahip bu protokol kapsamında insan sağlığı konusunda tedirgin edici besin saklama, yıkama ve pişirme çeşitleri konusunda bilgi sahibi olacak kursiyerler sayesinde bu konulardaki toplum hassasiyeti de arttırılmış olacaktır.
    • Bulaşık yıkama ve çöp atımı: Kurs kapsamında hijyenik bulaşık yıkama yine hijyenik bir şekilde çöp atımının nasıl yapılması gerektiği kursiyerlere öğretilecektir.
    • Birinci ve ikinci kademe besin öğeleri: Kurs kapsamında yalnızca yemek yapımı değil, kullanılan besinlerin yaşamsal faaliyetlere etkisi de dersler sırasında tartışmaya açılacaktır. Besinlerin yaşamsal faaliyetler için gereklilik açısından değerlendirildiği birincil ve ikincil değerlendirme sistemlerinin de ders kapsamında kursiyerlere anlatıldığı kursun bitiminde kursiyerler besinlerin vücut için gereklilik durumlarına uygun olarak menü hazırlama becerisine sahip olacaklardır.
    • Besin pişirme öncesi yapılması gereken hazırlıklar: Besinlerin uygun doğrama türleri, sebze doğramada dikkat edilmesi gerekenler ve et doğramada dikkat edilmesi gereken unsurlar gibi konular dersler kapsamında kursiyerlerle paylaşılmaktadır. Doğrama türünün besine uygunluğu konusunda bilgi sahibi olan kursiyerler, uygun doğrama teknikleri ile hazırladıkları menülere lezzet katacaklardır.
    • Fond ve Temel Çorbalar: Çorba yapımında kıvam, çorba türleri ve yöresel çorbalarda püf noktalar gibi konuların anlatıldığı kurs süresi boyunca kursiyerler lezzetli ve uygun kıvamlı çorbalar hazırlamanın yollarını öğreneceklerdir.
    • Ana yemekler: Tava yemekleri, sulu yemekler ve ev yemekleri konusunda çeşitli bilgiler verilerek uygulama alanı sağlanacaktır. Yemeklerin püf noktaları ve yöresel yemeklerde dikkat edilmesi gereken noktalara değinilerek balık yemeklerinden sebze yemeklerine, tahıllı yemeklerden et yemeklerine kadar yemek çeşitleri tanıtılarak pişirme şekilleri ve doğramanın yemeğin lezzeti üzerine etkisi üzerinde durulacaktır.
    • Basit tatlı, jöle ve şekerlemeler: Tatlı ve şekerleme konusunda kıvam, tat, içeriğinde bulunan malzemelerin oranı doğrultusunda tek malzemenin baskın kokusunu gizleme yolları, renklendirme ve şekillendirme gibi eğitimler kurs süresince kursiyerlere verilecektir. Bu eğitimlerde ilerleyen dönemlerde pasta yapımı ve süsleme teknikleri de kursa dahil olan grubun dinamikleri neticesinde paylaşılacaktır.
    • Meyve tatlıları: Meyve tatlılarının püf noktaları, meyvelerin suyunu vermesini önleme teknikleri ve meyve tatlılarında uygun tat bulma yöntemleri aşçılık kursu kapsamında anlatılacaktır.

    İsmek Aşçılık Kursu Kayıt Şartları

    İsmek aşçılık kursu için gerekli şartlar şu şekilde sıralanabilir:

    • 16 yaşını doldurmuş olmak,
    • C. Kimlik kartına sahip olmak,
    • Belirtilen tarihlerde internet üzerinden İsmek aşçılık kursu kaydını yaptırıp kesin kayıtta online kayıt formunun çıktısını yanında bulundurmak

    Bu maddeler haricinde herhangi bir şart bulundurmayan aşçılık kursu, bir yaş sınırına da sahip değildir. Cinsiyet fark etmeksizin 16 yaşından büyük her insan bu kursa katılabilmektedir. Herhangi bir ücretin ödenmediği kursun öncesinde herhangi bir ön bilgiye ihtiyaç duyulmamaktadır.

    İsmek Aşçılık Kursu Seçenekleri

    Aşçılık kursu program çeşitleri arasında kariyerinizin devamında izlemek istediğiniz yola göre farklı seçenekler bulunmaktadır. Eğer bu alanda kendinizi geliştirerek kariyerinizi aşçılık üzerine şekillendirmek istiyorsanız, İsmek uzmanlaşma eğitimleri şu şekilde sıralanabilmektedir:

    Sponsorlu Bağlantılar


    • Aşçı Çıraklığı Eğitimi: Sıfırdan başlamak isteyenlere en uygun eğitim olarak belirtilen bu kurs, temel aşçılık eğitimi sonrası başarı yakalayan kursiyerlere verilmektedir. 272 saatlik eğitimde aşçı yardımcısı yetiştirme kapsamında ağırlıklı olarak malzeme doğrama ve hijyen sağlama eğitimleri verilmektedir.
    • Aşçı Yardımcılığı Eğitimi: Mesleki anlamda ilerlemenin sağlandığı eğitimdir. 878 saat süren eğitim kapsamında uluslar arası çorbalar ve her tür pasta yapımı öğretilmektedir. Et ve balık yemekleri yapabilen kursiyerler detaylı ve bol püf noktalı olarak hazırlanan bu eğitim ile ücretsiz olarak bu işte ustalaşabilmektedir. Bu eğitim kapsamında yöresel ve uluslar arası yemeklerden tatlılara, hamur işlerinden salatalara yiyecek hazırlama türlerinin tamamı kursiyerlere öğretilmektedir.
    • Ev Yemekleri Hazırlama Kursu: 192 saat sürecek eğitim kapsamında kursiyerlere sulu yemek hazırlama ve pişirme teknikleri ile sunum incelikleri öğretilmektedir.

    İsmek Engelliler İçin Aşçılık Kursları

    Engelliler için aşçılık kursu, gerekli düzenlemeler hazırlanarak verilmektedir. Özellikle tekerlekli, sandalye kullanıcıları tarafından büyük ilgi gösterilen kurs kapsamında yapılan yemekler için kullanılan tezgah boyları engelli vatandaşlar için portatif olarak hazırlanabilmekte, bu sayede fırsat eşitliği sağlanmaktadır. Bunun yanında duyma konusunda sorun yaşayan vatandaşlar için de kurs kapsamında gerekli düzenlemeler yapılmaktadır. Yazılı ve resimli anlatım ve kurs veren hocanın yanında çalışma gibi özel ilgilenilerek verilen eğitimlerden engelli vatandaşlar da yararlanabilmektedir.

    İsmek Aşçılık Kursu İstihdam Alanları

    Aşçılık kursu sonucunda başvurulabilecek iş alanları  şu şekilde sıralanabilir:

    • Özel işletmelerin yemekhaneleri,
    • Özel yemek şirketleri ve tabldot çalışan şirketler,
    • Kamu kurumlarında bulunan yemekhaneler,
    • Konaklama şirketlerinin mutfak bölümleri,
    • Kafeterya ve restoranlar,
    • Yemek fabrikaları
    • Ulaşım araçlarının yiyecek içecek üretim birimleri

    Bu alanlarda çalışmaya hak kazanan kursiyerler aynı zamanda alacakları iş yeri açma sertifikasını kullanarak kendi mutfaklarını açabilmektedirler.

    İsmek Aşçılık Kursu Kayıtları Ne Zaman?

    Aşçılık kursu kayıt zamanı Temmuz ayından itibaren başlamaktadır. Temmuz ayı boyunca İsmek kurs programlarının yayınlandığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sayfasından online kayıt yapılarak çıktı alınmalıdır. Alınan çıktı, eylül ayında kesin kayıt zamanında kurs merkezine götürülmelidir. Bunun yanında İsmek 650 farklı kurs imkanı sağladığından size en uygun kursu bulmanız için kurs programları başlığını incelemeniz önerilir. İsmek kursiyerleri aynı anda birden fazla kursa kayıt yaptırabilmektedir.

    İsmek Aşçılık Kursu Sonunda Alınacak Belge

    Aşçılık kursu sonunda alınacak belge aşçılık sertifikası ve iş yeri açma belgesidir. Bu belgeler sayesinde, belgede yazan kademede olmak kaydıyla kursiyer, istediği mutfakta çalışabilir ve dilediği yerde restoran açabilir.

    İsmek Aşçılık Kursu Sonrası Kariyer Seçenekleri

    İsmek aşçılık kursu ile ilerleme imkanı için tamamlayıcı kurslar takip edilmelidir. Bu kapsamda bahsedilen aşçı yardımcılığı gibi devam kurslarına başvurulabilir. Böylelikle kariyer olanakları artacaktır. Bunun dışında aşçılık okullarına başvuru yapılabilmektedir. İstanbul Üsküdar’da bulunan aşçılık okulu, İsmek aşçılık kursu kursiyerlerinden gelen başvuruları değerlendirerek kursiyerleri uygulamalı mülakata tabi tutmaktadır.

    İsmek En Çok Tercih Edilen Kursları Nelerdir ?

    İsmek Bilgisayar Kurs Kayıtları Başvuru Şartları

    İsmek Pastacılık Kurs Kayıtları



    tıkla sorunu sor

    2019 İsmek Aşçılık Kurs Kayıtları Başvuru Şartları İLE İLGİLİ MERAK ETTİKLERİNİZİ BİZE SORUN!



    Etiketler:

    Merak Ettiklerinizi Sayfanın En Altında Sorabilirsiniz!

    Henüz yorum yapılmamış.

    Sorunuzu Yazın