Ekonomi

Deprem Bölgesindeki Vatandaşlara 10 Bin TL Destek Ödemesi Yapılacak! Deprem Parası Ne Zaman Yatacak?

Tüm Türkiye’yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli depremde tablo her geçen gün biraz daha kötüleşiyor. Kahramanmaraş’ta gerçekleşen depremin yıkıcı etkileri 10 ilde birden hissedildi. Milyonlarca insanı doğrudan etkileyen deprem sonrasında can ve mal kayıpları ise artmaya devam ediyor.

Deprem bölgesinde incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise depremle ilgili son gelişmeleri aktardı. Hasar tespitleri ile beraber ailelere belli destek vereceklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından konuya ilişkin bütçe ayrıldığı ifade edildi.

DEPREMZEDELERE 10 BİN LİRA DESTEK VERİLECEK!

Kahramanmaraş başta olmak üzere 10 ilde çok sayıda can kayıplarına ve yıkıma neden olan deprem sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bölgede incelemeler yapıldı. Deprem sonrasında atılacak adımlara yönelik de değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya, Alanya ve Mersin gibi illerde bulunana otellerle de görüşme yaptıklarını ifade etti.

Hasar tespitlerinin yapılmasıyla birlikte de depremden etkilenen ailelere belirli desteklerin verileceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından konuyla ilgili bütçe ayrıldığı ifade edildi. Bu kapsamda söz konusu ailelere 10 bin TL destek verilmesini planladıklarını duyurdu.

DEPREM YARDIM PARASI NE ZAMAN VERİLECEK?

Kahramanmaraş, Adana, Hatay, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Osmaniye, Adıyaman, Diyarbakır ve Malatya’da ağır hasarlara ve çok sayıda can kaybına neden olan deprem sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından deprem bölgesindeki vatandaşlar için 10 bin TL destek ödemesi yapılacağı aktarılmıştır. Deprem destek ödemelerinin ne zaman yapılacağı konusunda ise henüz net bir açıklama bulunmuyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılacak çalışma sonrasında ilgili vatandaşlara söz konusu ödemelerin verilmesi hedefleniyor.

6 Şubat’ta meydana gelen depremde hala enkaz altında çok sayıda vatandaşın olduğu aktarılıyor. Bölgede yoğun arama kurtarma faaliyetleri devam ederken ulaşılamayan yerlere ilişkin açıklamalar ise yürek burkmaya devam ediyor. Devlet kurumları ve sivil toplum örgütleri ile çok sayıda gönüllü tarafından depremden etkilenen bölgelerde çalışmalar yapılmaya devam ediyor. 

Shares:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir