Banka Kredileri

E-Ticaret Siteleri İçin En Kolay Sanal Pos Nasıl Alınır ?

E-ticaret yapanlar için sanal pos kullanmak büyük önem taşıyor. Özellikle iş hacimlerini büyütmek ve yeni müşterilere ulaşmak isteyenler için sanal pos kullanımı gerekmektedir. Sanal pos almak için farklı yöntemler bulunuyor.

Sanal Pos Nedir?

İnternet üzerinden yapılan satışları arttırmak ve daha geniş kimselere ulaşmak için ödeme yöntemleri büyük öneme sahiptir. İnternet alışverişlerinde çoğunlukla kredi ya da banka kartı kullanılmakta olup havale ya da EFT daha az tercih edilmektedir. Bu yüzden e – ticaret siteleri için sanal pos almak büyük öneme sahiptir. Sanal pos, tanımı itibariyle banka ya da kredi kartı ile e – ticaret sitesi üzerinden alışveriş yapmayı sağlamaktadır. Pos cihazı aslında fiziki olarak hizmet veren işletmelerde kullanılan bir cihazdır. Bu cihazın internet ortamında kullanılması, sitede yapılan alışveriş sonucunda ödemenin dijital ortamda gerçekleşmesi halinde sanal pos kullanılmaktadır. Sanal pos ile yapılan ödemeler, alıcının hesabından ilgili tutarlar dahilinde çekilir ve satıcının banka hesabına aktarılmaktadır.

Sanal pos ile işlem yapmadan önce ise e – ticaret ile ilgili işlemler için gerekli olan bilgiler alınır, fatura bilgisi öğrenilir ve e – ticaret sitesi ile ilgili olarak farklı bilgiler de talep edilebilmektedir. Daha sonra kullanıcı ödeme sayfasında kredi kartı ya da banka kartını girer ve daha sonra sanal posun bağlı olduğu bankaya yönlendirmesi ile birlikte kullanıcıdan belirtilen tutarlar tahsil edilmiş olur. Sanal pos kullanımı tamamen güvenli olup kullanıcılar açısından herhangi bir risk taşımamaktadır.

Sanal Pos Nasıl Alınır?

E-ticaret yapmak isteyenler ya da halihazırda yapanlar için sanal pos kullanımı oldukça önemlidir. Çünkü sanal pos sayesinde internet siteniz üzerinden daha geniş kesimlere ulaşabilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz. Çünkü internet alışverişlerinin büyük çoğunluğu kredi ya da banka kartı ile yapılmaktadır. Bu bakımdan satışların artması için sanal pos başvurusu yapmanız gerekmektedir. Ancak başvuru yapmadan önce belirli kriterlerin sağlanması gerekmektedir. Öncelikle sitenin SLL sertifikası olması gerekmektedir. Bu belge, müşteriye ait bilgilerin korunmasına ve gizliliğin sağlanmasına neden olmaktadır.

E-ticaret siteleri için son derece önemlidir. Özellikle son zamanlarda arama motorları da SSL belgesi olmayan satış sitelerini listelememekte ya da kullanıcıları bu konuda uyarmaktadırlar. Dolayısıyla bu belgenin olmayışı satışlarını olumsuz etkileyecektir. Bunun yanında çeşitli satış sözleşmelerinin de yapılması gerekmektedir. Kullanıcılar alışveriş yapmadan önce bu sözleşmeleri okumalı ve kabul etmelidirler.

Bankalar tarafından sanal pos verilmesinin en önemli noktalarından birisi ise satılan ürünlerdir. Belirli bir sayıda ürün girişinin yapılması ve satışa açılması gerekmektedir. Bunu karşılamayan e – ticaret siteleri için sanal pos verilmemektedir. Aynı zamanda satılan ürünlerin de ticaret kanunu kapsamında kabul edilen ürünlerden olması gerekmektedir. Bu koşulları sağladıktan sonra bankalara sanal pos başvurusu yapabilirsiniz.

Sanal Pos Komisyon Oranları Nedir?

Sanal pos bağlatmak isteyenler için sanal pos komisyon oranları da önemlidir. Komisyon oranları, yıllık üyelik bedeli hizmet veren banka ya da aracı kurumlar farklılık gösterebilmektedir. Genelde ise yüzde 3 ve yüzde 11 oranında her işlemden komisyon alınabilmektedir. Sanal pos bağlatmak için bankaların yanında sadece sanal pos hizmeti veren çeşitli dijital ödeme platformlarını da kullanmak mümkündür. Bu oluşumlar anlaşmalı bankalar ile çalışırlar ve kullanıcılara aracılık eder sistemlerinde sanal pos kullanımını olanaklı kılarlar. Aracılar ile sanal pos bağlatma komisyon ücretleri de yine tercih edilecek firmaya göre değişkenlik göstermektedir. Komisyon ücretleri her yapılan işlemden otomatik olarak tahsil edilmektedir, fiyatların da bu göz önünde tutularak belirlenmesi gerekir.

Shares:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir