Genel

Son Dakika Hac İşlemleri İle İlgili Diyanetten Flaş Açıklama Geldi!

Son Dakika Hac İşlemleri İle İlgili Diyanetten Flaş Açıklama Geldi! Diyanet işleri başkanlığı tarafından hac işlemleri ile ilgili olarak flaş açıklama gelmiş bulunuyor. Gelen son dakika haberine göre Diyanet 2020 yılında hac için kedin kayıt yaptıran hacı adaylarına 2021 yılı için erteleme ya da iptal etme işlemi talebinde bulunabilecek açıklaması geldi. Diğer yandan Diyanet tarafından yapılan açıklamaya göre 2021 yılında hacca gitmekten vazgeçecek adayların ödedikleri ücretin tamamını iade edileceğini bildirmiş bulunuyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen son dakika haberine göre flaş açıklama gelmiş bulunuyor. Diyanet 2020 yılı için Hac için kesin kayıt yaptıran hacı adayları, 2021 yılı için erteleme ya da vazgeçme tercihinde bulunabileceklerdir.

Diyanet İşleri O Ücretler İade Edilecek!

Diyanet İşleri O Ücretler İade Edilecek! Dünya çapında yaşanmakta olan korona virüsü salgını nedeni ile birlikte birçok etkinliğin ertelenmesi ve birçoğunun da iptal edilmesi yapılmış bulunmaktadır. Hac işlemleri de iptal ve ertelemeye uğrayan etkinliklerden birisi olmaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından flaş bir açıklama gelmiş ve 2021 yılında hacca gitmekten vazgeçip, ödedikleri ücretin tamamını erteleyenlere de 1000 riyal dışındaki ücretlerinin tamamının geri ödeneceği belirtilmiş bulunmaktadır.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen konuşmada şu ifadelere yer vermiş bulunuyor.  2020 yılı için kayıt yaptırıp kesin kayıt yaptıran hacı adaylarının, Diyanet İşleri Başkanlığı ya da TÜRSAB’a bağlı olan acenteler organizasyonu tarafından alınana kayıtların 2021 yılına devredilmiştir. 2020 yılında kesin kayıt yaptıran hacı adaylarının, 2021 yılı için haccı erteleme ya da 2021 yılı içinde gitmekten vazgeçme haklarını kullanabileceklerdir.

1000 Riyal Kaç TL’ye Eşit Olmaktadır?

1000 Riyal Kaç TL’ye Eşit Olmaktadır? Korona virüsü salgını nedeni ile bu yıl için hac işlemleri gerçekleştirilememektedir. Diyanet tarafından gerçekleştirilen açıklama neticesinde 2021 yılı için hacca gitmekten vazgeçen adaylara, ödemiş oldukları ücretin tamamı, erteleyen bireyler için de 1000 riyal dışındaki tutarlar iade edilecektir. Buna göre 1000 Suudi Arabistan Riyali serbest piyasa verilerine göre toplam 1.8342TL karşılığı olmaktadır. 1000 Riyal = 1.8342TL

Shares:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir