Genel

Son Dakika Gelişmesi 32 Adet İlaç Daha Geri Ödeme Listesine Eklendi!

Son Dakika Gelişmesi 32 Adet İlaç Daha Geri Ödeme Listesine Eklendi! Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı açıklamasında 32 adet ilacın daha geri ödeme listesine alındığını belirtti. Geri ödeme listesine alınan ilaçlar arasında Kanser ve Parkinson gibi hastalıklar için kullanılan ilaçlarda bulunmaktadır.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yaptığı yazılı açıklamasında Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından gerçekleştirilen düzenlemeyle ilgili bilgileri aktarmış bulunmaktadır. Covid-19, kanser ve parkinson gibi pek çok hastalığın tedavisinde kullanılmakta olan toplam 32 adet ilacı daha geri ödeme listesine aldıklarını belirtti. Bakan Selçuk, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından getirilen yeni düzenleme ile birlikte toplam olarak geri ödeme listesinde 8 bin 594 adet yurt içi ilaç sayısı bulunmaktadır dedi.

Geri Ödeme Listesine Alınan İlaçlar Hangileridir?

Geri Ödeme Listesine Alınan İlaçlar Hangileridir? Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, geri ödeme listesine alınan ilaçlar ile ilgili olarak hastalara şifa olması temennisinde bulunmuştur. Bakan Selçuk yaptığı yazılı açıklamasında Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından getirilen yeni düzenleme çerçevesinde geri ödeme listesine 32 adet ilaç daha eklendiğini bilgisini paylaşmış bulunmaktadır.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, tarafından gerçekleştirilen açıklamaya göre, yapılan yeni düzenleme sonucunda geri ödeme listesine eklenen ilaçlar arasında 4 adet kanser, 7 adet parkinson ve Covid-19 hastalığının tedavisinde kullanılmakta olan “oseltavimir” etken maddesi içeren sistemik antiviral ilaçlar bulunduğunu belirtmiştir. Bakan Selçuk Tarafından yapılan açıklama neticesinde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) geri ödeme listesine yeni ilaçlar dahilinde toplam olarak 8 bin 594 adet yurt içi ilaç sayısı mevcut olmaktadır.

Bankaların Çalışma Saatleri! Kaçta Açılıyor, Kaçta Kapanıyor

LGS Sınavında Bir İlk Her Öğrenci Kendi Okulunda Sınava Girecek!

Turizm Sektörü Açılıyor! Korona Virüs Tedbirleri Nasıl Alınacak ?

Shares:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir