ref: refs/heads/v3.0
emeklilikssksgkbağkurkredilerkosgebengellie-devlet

2020 YÖKDİL 1. ve 2. Sınavları Ne Zaman, Sınav Giriş Belgesi Nasıl Sorgulanır

2020 YÖKDİL 1. ve 2. Sınavları Ne Zaman, Sınav Giriş Belgesi Nasıl Sorgulanır
21.02.2020

2020 Yılı YÖKDİL 1. ve 2. Sınavları Ne Zaman, Sınav Giriş Belgesi Nasıl Sorgulanır? Her yıl, yıl içerisinde iki kez gerçekleştirilmekte olan YÖKDİL sınavının 1. Sınav maratonuna sayılı bir zaman kalmış durumda. 2020 YÖKDİL 1. Sınavına katılacak olan adaylar sınav tarihlerini ve sınava giriş belgelerini merakla sorgulamaya başlamış bulunmaktadır. YÖKDİL 1. Sınavı için ÖSYM’nin resmi internet sayfasından sınav kılavuzuna ve sınav giriş belgelerinizi rahatlıkla sorgulayabilirsiniz. ÖSYM tarafınca yayımlanan kılavuza göre YÖKDİL sınav başvuru süresi 16 Ocak 2020 günü sona ermiş bulunmaktadır.

2020 YÖKDİL sınavı bu yıl içerisinde de her zaman ki gibi iki sınav şeklinde gerçekleştirilecektir. 2020 yılı içerisinde yapılacak olan YÖKDİL sınavının 1’si 1 Mart 2020 Pazar günü gerçekleştirilecektir. YÖKDİL sınavı için giriş belgenizi ÖSYM’nin resmi internet sayfası üzerinden tarafınıza ait olan bilgileri eksiksiz olarak doldurduğunuzda sorgulamanızı yapabilirsiniz.

YÖKDİL Sınavı ve Sınava Giriş Belgesi

YÖKDİL Sınavı ve Sınava Giriş Belgesi, Sınava girecek olan adaylara önemle duyurulur. YÖKDİL sınavı için adayların belirttikleri adreslere herhangi bir sınav giriş belgesi gönderimi yapılmayacaktır. YÖKDİL sınavına girecek olan adayların sınava giriş belgesini, T.C. kimlik numarası, Y.U. numaraları ve şifreleri ile birlikte ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr internet adresi üzerinden, sınava en az 10 gün kala buradan temin etmeniz gerekmektedir. Aksi bir durum olmadıkça sınav giriş belgelerinizi bu şekilde temin edebilirsiniz.

YÖKDİL sınavı için, sınava giriş belgesi ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr internet adresi üzerinden Sınav Giriş belgesini temin edebilirsiniz. Sınava Giriş belgesinin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı bulunmaktadır. Hiçbir aday sınav giriş belgesinde belirtilen yerden başka sınava giriş kesinlikle gerçekleştiremez. Sınava Giriş belgesinde yazılı olan salonun dışında sınava giren adayın sınavı geçersiz sayılacaktır.

YÖKDİL sınavına girecek olan adayın, sınavdan birkaç gün öncesinden sınava gireceği birimi, salonu ve alanı teyit etmesi gerekmektedir. Sınava Giriş Belgesi’ni kaybeden adaylar, belgeyi tekrardan internet üzerinden temin edebilirler. Sınava girecek olan adayların internet üzerinden sınava giriş belgelerini renkli ya da siyah – beyaz çıktı olarak sınav günü yanında bulundurmak zorundadır. Sınav Giriş belgesi üzerinden sınava girecek olan adayın fotoğrafının bulunması zorunludur. Sınav Giriş belgesinin önyüzündeki ÖSYM tarafından belirlenen bilgiler haricinde ön ve arka yüzünde herhangi bir yazı, resim ve işaret bulunması halinde adayın sınavı geçersiz sayılacaktır.

2020 YÖKDİL 1. Sınav Tarihi Ne Zaman?

2020 YÖKDİL 1. Sınav Tarihi Ne Zaman? ÖSYM’nin yayınlamış olduğu kılavuzdaki bilgilere göre, YÖKDİL 1 Sınav Tarihi, 1 Mart 2020 Pazar günü yapılacaktır. Sınav saat 10.15’te başlayacak ve 3 saat sürecektir.

2020 YÖKDİL 2. Sınav Başvuru Tarihi Ne Zaman?

2020 YÖKDİL 2. Sınav Başvuru Tarihi Ne Zaman? YÖKDİL 2. Sınav başvuru tarihleri 17 – 27 Temmuz 2020 tarihlerinde yapılacaktır. YÖKDİL 2. Sınav ise 13 Eylül 2020 tarihinde yapılacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.