ref: refs/heads/v3.0
emeklilikssksgkbağkurkredilerkosgebengellie-devlet

2020 Ramazanda Oruç Tutulacak mı ? Diyanetten Açıklama Geldi

2020 Ramazanda Oruç Tutulacak mı ? Diyanetten Açıklama Geldi
14.04.2020

2020 Ramazan İçin Oruçla İlgili Diyanetten Flaş Açıklama Geldi! Diyanetten son dakika olarak gelen oruç açıklamasına göre oldukça merak edilen konuya açıklık getirilerek bu Ramazan’da oruç tutulup tutulmayacağı açığa kavuşmuş bulunmakta. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklama neticesinde 2020 yılı için Ramazanda oruç tutmak sağlıklı olan her mümin için farz olmaktadır. Oruç ibadetinin toptan ertelenmesi mümkün olmamaktadır.

Din İşleri Yüksek Kurulu, korona virüsü nedeni ile birlikte 2020 Ramazan ayı içerisinde oruç ile ilgili olarak vatandaşlar tarafından oldukça merak edilen, kimlerin oruç tutup, tutmayacağı konusuna açıklık getirmiş bulunmaktadır. Yapılan açıklamaya göre de “Ramazan Ayı içerisinde sağlıklı olan her müminin oruç tutması, Allah Teala’nın emri ile birlikte farz kılınmış olmaktadır. Bu ibadetin toptan ertelenmesi mümkün olmamaktadır.

Oruç Tutmakla İlgili Diyanetin Açıklamaları!

Oruç Tutmakla İlgili Diyanetin Açıklamaları! Üç ayların içinden Şaban ayı içerisinde bulunduğumuz şu günlerde dünya genelinde korona virüsü salgını ile mücadele yoğun bir şekilde devam etmektedir. 2020 yılı için de Ramazan Ayı’na sayılı günler kala korona virüsü salgını nedeni ile vatandaşlar Din İşleri Yüksek Kurulu’na cevabı oldukça merak edilen Ramazan ve Oruç soruları gelmeye başlamış bulunmaktadır. Bu kapsamda da Din İşleri Yüksek Kurulu soruları yönelten vatandaşlara hitaben şu şekilde bir açıklama yapmış ve bu açıklamayı paylaşmayı uygun görmüş bulunmaktadır.

İslam Dininin ilkelerine göre her ibadetin yapılabileceği zaman, mekan ve şartlar vahiy yolu ile bildirilmiş olmaktadır. Buna göre Ramazan ayı içerisinde sağlıklı olan her müminin oruç tutması Allah Teala’nın emri ile farz olmaktadır. Bu ibadetin toptan olacak şekilde ertelenmesi mümkün olamamaktadır. Konu ile ilgili olarak alan uzmanlarından alınan bilgi çerçevesinde sağlıklı olan bireylerin oruç tutması, korona virüsü salgınının yayılması bakımından herhangi bir risk oluşturmamaktadır. Diğer yandan oruç tutmanın bağışıklık sistemini olumsuz olarak etkilediğine dair tıbbi bir kanıt bulunmamaktadır. Hatta oruç tutmanın bağışıklık sistemi üzerinde olumlu etkiler meydana getirdiğini yönelik bilimsel çalışmalar mevcut olmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.