ref: refs/heads/v3.0
emeklilikssksgkbağkurkredilerkosgebengellie-devlet

2020 Mayıs Ayı Tüketici Güven Endeksi Açıklandı!

2020 Mayıs Ayı Tüketici Güven Endeksi Açıklandı!
20.05.2020

Mayıs Ayı Tüketici Güven Endeksi Açıklandı! Gelen son dakika bilgisine göre Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası işbirliği ile birlikte yürütülen tüketici eğilim anket sonuçları belirlenmiş bulunuyor. Yapılan anket çalışmasının sonuçlarından yola çıkılarak hesaplanmakta olan mevsim etkilerinden arındırılmış tüketici güven endeksi Mayıs ayı bir önceki aya göre % 8,5 oranında artmış bulunuyor. Nisan 2020 ayı içerisinde % 54,9 olan endeks oranı, Mayıs 2020 ayı içerisinde 59,5 olarak değişmiş bulunuyor.

Mayıs Ayı Tüketici Endeksi Oranları

Son dakika haberi olarak açıklanan habere göre durum şu şekilde gelişmiş bulunuyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tüketici güven endeksini açıklamış bulunuyor. Açıklanan Endeks, Mayıs ayında bir önceki aya oranla % 8,5 artmış bulunuyor. Ayrıca Nisan 2020 ayı içerisinde % 54,9 olan endeks oranı, Mayıs 2020 ayı içerisinde % 59,5 oranına yükselmiş bulunuyor.

Hanenin Durum Beklentisi Endeksi;

Hanenin Durum Beklentisi Endeksi; Gelecek 12 aylık döneme ilişkin olarak hanenin maddi durum beklentisi endeksi Nisan ayı içerisinde % 72,5 olurken, Mayıs ayı için % 79,2 olmuş bulunuyor.

Genel Ekonomik Durum Beklentisi Endeksi;

Genel Ekonomik Durum Beklentisi Endeksi; Gelecek 12 aylık döneme ilişkin olarak genel ekonomik durum beklentisi endeksi Nisan ayı için % 74,8 olurken, Mayıs ayı için % 9,5 oranında artış göstererek % 81,8 olmuş bulunmaktadır.

İşsiz Sayısı Beklentisi Endeksi;

İşsiz Sayısı Beklentisi Endeksi; Gelecek 12 aylık döneme ilişkin olarak işsiz sayısı beklentisi Nisan Ayı için % 53,8 olurken, Mayıs ayı için % 2,9 oranında artış göstermiş ve % 55,3 olmuştur.

Tasarruf Etme İhtimali Endeksi;

Tasarruf Etme İhtimali Endeksi; Gelecek 12 aylık döneme ilişkin olarak tasarruf etme ihtimali endeksi Nisan ayı için % 18,4 olurken, Mayıs ayı içerisinde oranda artış göstererek % 21,7 olmuştur.

Ramazan Bayramı Kısıtlamasında Açık ve Kapalı Olacak Yerler

81 İle Yeni Ek Seyahat Kısıtlama Genelgesi Gönderildi!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.