Genel

2020 Mayıs Ayı Gelir Vergisi Beyanname Ödemeleri Ötelendi!

Gelir Vergisi Beyanname Ödemeleri Ötelendi! Son dakika haberine göre gelir vergisi beyannamelerinin son ödeme tarihi olan 18 Mayıs 2020 Pazartesi günü, ötelenerek 28 Mayıs 2020 Perşembe gününe ötelenmiş bulunmaktadır. Gelen bilgiye göre Gelir Vergileri ve Kurum Vergileri ile ilgili son dakika bilgisine göre 2020 yılının 1. Dönemine ait olan geçici vergi dönemine ait gelir vergisi ve kurum geçici vergisi beyannamelerinin ödeme süresi uzatılmış bulunmaktadır.

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Vergi Beyannamelerinin verilme süreleri ile belirtilen beyannameler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödeme süreleri 28 Mayıs 2020 Perşembe gününe kadar uzatılmış bulunmaktadır.

Beyanname Ödemleri 28 Mayıs 2020 Perşembe Gününe Ertelendi!

Beyanname Ödemleri 28 Mayıs 2020 Perşembe Gününe Ertelendi! Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan son dakika haberine göre milyonlarca vatandaşımızı oldukça yakından ilgilendiren konu, gelir kurum vergilerinin beyanname sürelerinin ötelendiği haberi gelmiş bulunmaktadır. 2020 1. Dönemine ait olan geçici vergi Ocak, Şubat, Mart aylarının ödeme süreleri uzatılmış bulunmaktadır.

Konu ile ilgili olarak Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklama ise şu şekilde olmaktadır. 12 Mayıs 2020 tarihli ve 130 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Sirküleri ile 18 Mayıs 2020 gün sonuna kadar verilmesi gerekli olan 2020 1. Geçici Vergi Dönemine ait olan Gelir ve Kurum Geçici Vergi Beyannameleri’nin verilme süreleri uzatılarak ötelenmiştir. Belirtilen vergilere için düzenlenilen beyannamelere tahakkuk eden vergilerin ödeme süreleri 28 Mayıs 2020 Perşembe günü gün sonuna kadar uzatıldı.

9 İlimizde Korkutan Koronavirüsü Rakamları

Son Dakika: Sigara ve Tütün Ürünlerine ÖTV Zammı Geldi!

İçişleri Bakanlığı Tarafından Yeni Seyahat Genelgesi Gönderdi!

Shares:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir