ref: refs/heads/v3.0
emeklilikssksgkbağkurkredilerkosgebengellie-devlet

2020 Emlak Vergisi Ödemeleri Başladı! Kimler Vergiden Muaf ?

2020 Emlak Vergisi Ödemeleri Başladı! Kimler Vergiden Muaf ?
07.05.2020

2020 Emlak Vergisi Ödemeleri Başladı! Gelen son dakika haberlerine göre 2020 yılı Emlak Vergisi ödemeleri başlamış bulunmaktadır. 2020 Yılının Emlak Vergisi ödemelerinde 1. Taksit ödemeleri Mayıs ayı itibarı ile başlamış bulunmaktadır. 2020 Yılı Emlak Vergisi Mayıs ayı başında başladı ve Mayıs sonuna kadar ödenmesi devam edecek. 2020 Yılı Emlak Vergisi’nin 2. Taksit ödemeleri ise 2020 yılı için Kasım ayının başlangıcından, Kasım 2020 ay sonuna kadar ödenebilecektir. 2020 Yılı Emlak Vergisi ödemelerinde son ödeme gününü geçiren vatandaşlara gecikme cezası uygulanacak.

Her yıl iki taksit şeklinde ödenmekte olan Emlak Vergisi ödemeleri Mayıs ayının başlaması ile birlikte 2020 yılı içinde başlamış bulunmaktadır. Buna göre Emlak Vergisi’nin ilk taksit ödemeleri Mayıs ayı içerisinde ödenirken, ikinci taksit ödemeleri ise Kasım ayı içerisinde ay sonuna kadar ödenmektedir.

Emlak Vergisi’nden Kimler Muaftır?

Emlak Vergisi’nden Kimler Muaftır? Emlak Vergisi ödemekten muaf olan kişiler ise şöyle sıralanmaktadır.

  • Geliri olmadığını beyan eden kişiler,
  • Sadece Sosyal Güvenlik Kurumundan aylık alanlar,
  • Gaziler,
  • Engelliler,
  • Şehit, dul ve yetim vatandaşların brüt olarak 200 metrekareyi geçmemek kaydı ile sahip oldukları ev için herhangi bir emlak vergisi ödemesi yapılamayacağı belirtilmiş bulunmaktadır.

Emlak Vergisi her yıl için iki eşit taksit şeklinde ödenmektedir. Emlak vergisinin birinci taksit ödemesi Mayıs ayı sonuna kadar, ikinci taksit ödemesi ise Kasım ayı sonuna kadar her yıl içerisinde ödenmektedir. Emlak Vergisinin 2020 yılı için ilk taksit ödemesi başlamış bulunmaktadır. Belirtilen süre içerisinde ödenmemesi durumunda, geçen her ay için % 1,6 oranında gecikme zammı uygulaması yapılacaktır.

Emlak Vergisi’ni ödeme şekli olarak bağlı bulunulan belediyeye direk olarak ödenebileceği gibi, belediyenin banka hesabına da ödenebilmektedir. Belediyelerin internet siteleri üzerinden online bir şekilde de ödenebilmektedir. En son seçenek olarak da Emlak Vergisi posta çeki ile de ödenebilmektedir.

KPSS Sınav Tarihi Değişti mi? ÖSYM’den Açıklama Geldi!

Koronavirüsüne Karşı 4 Aşamalı Normalleşme Planı Nasıl Olacak?

Maskeler Ücretli Olarak Satışa Başladı! Maske Fiyatları 1 TL Olacak

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.