ref: refs/heads/v3.0
emeklilikssksgkbağkurkredilerkosgebengellie-devlet

2018 Saç Ektirme Fiyatları

2018 Saç Ektirme Fiyatları
18.10.2017

Saç başlı başına bir organ olmayıp, kafa derisi üzerinde gür bir şekilde yoğunlaşan ve yaşa göre yığın kütlesi değişen kıl kümeleşmesidir. Bir saç yerinden çıkarıldığında 24 saat içinde ortalama 0.4 mm büyür. Ancak bu büyüme her kıl için eşdeğerde değildir. Bazıları çıkmanın aksine ya az çıkar ya da hiç çıkmayabilir. Folikül ise saçın büyüyüp geliştiği yerdir. Pigment denilen saça renk veren kısım ise, yaş ilerledikçe pasifleşir ve saç ağarması denilen durum ortaya çıkar. Saç dökülmesi bir rahatsızlık olup genellikle kalıtımsal olarak hasıl olur. Kalıtımsal neden dışında vitamin eksikliği, şeker hastalığı ya da hormonal dengesizlik sebeplerinden de ortaya çıkabilir.

Saç dökülmesi alopesi olarak da adlandırılır. Ancak bu genel bir tanımlama olup dökülme sebeplerine göre alopesi androjenik ya da alopesi patern gibi farklı tanımlamalar alır. Saç dökülmesinde androjenik veya androgenetik alopesi türü yaygın olup bunun da sebebi kalıtımsal olarak babadan çocuğa gen transferidir. Bunda dihidrotestesteron hormonunun düzensizliği ve kalıtımsal gen geçişkenliği rol oynar. Saç dökülmesinde en etkili diğer faktörse strestir. Diğer sebepler ise şunlardır: Saçkıran hastalığı olarak da bilinen alopesi areata hastalığı, fazla kilo kaybı, aşırı A vitamini alma, anoreksi ve bulimia denilen beslenme bozukluğu, 30 civarında sayılabilen sistemik hastalıklar, demir miktarında düşüklük, hormonal düzensizliklerdir. Bazı durumlarda kalıcı bir kellik de oluşur ki, bilimsel adlandırılması Sikatrisyel Alopesi’dir. Buna ilave olarak gebelik dönemi, B vitamini düşüklüğü, ilaçlar, lupus hastalığı da saç dökülmesinin nedenlerindendir.

Saç Ektirme Nedir ve Yöntemleri Nelerdir?

Saç dökülmesi bir rahatsızlık olarak betimlense de, özellikle androgenetik kalıtımsal kelliğin vücut üzerinde menfi sayılabilen etkisi yoktur. Dolayısıyla tedaviye gerek duyulmayabilir. Ancak bu durum psikolojik açıdan sorunlu bir alandır. Kellik birçok erkeğin istemediği bir durum olup estetik kaygılar öne çıkar. Psikolojik faktör ise stresi de etkilediğinden dolaylı bir menfi etki yaratır. Hatta birey, kelliği yüzünden fazla dışarı çıkmayabilir ki, bir nevi sosyal izolasyon yaşar. Bu durumlarda kellik için birtakım tedaviler geliştirilmiştir. Ancak bunlar hem yetersiz hem de istismara açık olmuştur. Dolayısıyla kelliğin izale edilmesinde en radikal ve güvenli çözüm, saç ektirmedir. Saç ekimi nasıl bir süreç izler? Bu süreç kullanılan yöntemlere göre değişir. Saç ekiminde öne çıkan iki ana yöntem FUT (Foliküler Ünite Transplantasyonu) ve FUE (Foliküler Ünite Ekstraksiyonu) olup bunlardan FUE uygulaması oldukça yaygındır. FUE’de kesiler uzun olmadığı gibi saç bandı da aynen yerinde kalır. Bu yöntemde alınan saç kökleri ise kulaktan enseye kadar saç çıkaran güçlü köklerdir Böylece kafa derisinden alınan saç kılları saç çıkmayan zayıf bölgelere taşınır. Elbette bunun ön hazırlığı vardır. Öncesinde saçlar iyice kesilir, bisturi ile mikrogreft alınır. Mikrogreft, labaratuvarda ekime uygun bir niteliğe kavuşturulur. Lokal anestezi altında saçlar saçsız alanlara transfer edilir. Seanslar 4 saate kadar uzayabilir. Pansuman sonrasında istirahat dönemi başlar ve kısa sürede rutin yaşama dönülür. Tabi beyaz saçlarda daha yoğun bir çaba söz konusudur. Ekme için yaş sınırı ise yoktur.

Saç Ektirme Fiyatları Nedir?

Saç ektirme kalıcı çözüm olunca elbette diğer saç ekim yöntemlerine göre daha pahalı olacaktır. Bu olağan bir durum olup fiyatlar hem yönteme hem de işin niteliğine göre değişmektedir. İşin niteliği derken kellik düzeyi kastedilmektedir. Türkiye saç ekimi açısından oldukça avantajlı bir yer olup özellikle fiyatlamada gelişmiş Avrupa ülkelerinden daha uygundur. Ekonomiklik açısından %80 verim, genel durum açısından gayet iyi, kalite açısındansa 3 yıldızı rahat hak etmektedir. Örneğin aynı kalitede İsveç’te de saç ekimi yapılabilirken, fiyat bakımından Türkiye biraz daha uygundur. Ortaya ise benzer kalite çıkar, fakat fiyatlar ülkemizde daha makuldür. Saç ekimi fiyatlarında başlıca şu etmenler rol oynar. FUE mi FUT mu tatbik edilecek, mikrogreft sayısı ne kadar olacak, şehir ve semtin yeri neresi olacak, hizmette ekstra artılar olacak mıdır? Bu soruların cevabı saç ekimi fiyatlarını etkilemektedir. Bununla birlikte ortalama bir fiyat vermek gerekirse bir saç ekimi 3.000 TL’den başlar ve 15.000 TL’ye kadar değişir. Elbette fiyat konusu öncelikli konu olmamalıdır. Zira çok ucuza yaparak kötü sonuçlar doğuran saç ekim merkezleri de söz konusudur. Bu yüzden gerek doktorlar gerek teknolojik altyapı gerekse firmanın kurumsal hizmeti öncelikle esas alınmalıdır. Örneğin 3 bin liralık yer ile 6 bin liralık saç ekimi aynı hizmeti vermeyebilir. Fiyatın az olması, sadece greft sayısı çok düşükse makul bir durum olarak düşünülebilir.

Birçok klinikse saç ekim ücretini telefonda vermekten kaçınarak saç ekim merkezinde detaylı bilgi verir. 2018 saç ektirme fiyatları açısından da yukardaki fiyatlar geçerlidir. Tabi kaş ekimi greft başına daha pahalı olabilmektedir. Ancak her klinik kaş ekimi yapmamaktadır. Bazı kliniklerse kampanya yaparak saç ekiminde 8000 köke kadar 3000 TL fiyat verebilmektedir. Bazı kliniklerse 3000 grefte 6000 TL isteyebilmektedir. Elbette hangi klinik olursa olsun doktorların deneyimli olması, uygun lokal anestezi, kurumsal hizmet niteliği mutlaka araştırılmalıdır. Özetle saç ekilecek alan büyüdükçe 2018 saç ektirme fiyatları o oranda artmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.