ref: refs/heads/v3.0
emeklilikssksgkbağkurkredilerkosgebengellie-devlet

SGK İş Göremezlik Raporu Nedir, Nasıl Alınır?

SGK İş Göremezlik Raporu Nedir, Nasıl Alınır?
SGK
02.05.2023

SGK iş göremezlik, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından işçiye hastalık, analık, iş kazası gibi durumlar nedeniyle yapılan ödemedir. İş göremezlik ödeneği halk arasında rapor parası olarak adlandırılır. SGK iş göremezlik kapsamında düzenlenen raporda yer alan istirahat süresince, işçiye SGK geçici iş göremezlik ödeneği verilir. SGK iş göremezlik ödeneği almak için işçinin iş göremezliğe neden olan durumdan sonra rapor alması gerekir. Aynı zamanda işveren tarafından SGK’ya gerekli bildirimler yapılmalıdır.

İş Kazası Nedir?

İş kazası işle alakalı meydana gelen kazadır. “İş kazası nedir?” hakkında detaylı bilgi almak için https://www.ssk.biz.tr/is-kazasi-nedir/ yazımızı okuyabilirsiniz.

İş Göremezlik Raporu Nedir?

İş göremezlik raporu SGK tarafından verilen ve çalışanların istirahat gerekçelerini ispatlayan bir belgedir. SGK rapor iş göremezlik durumunda ve hastanın gerekli tetkikleri yapıldıktan sonra verilir. SGK iş göremezlik belgesi üzerinde sigortalıya ilişkin bilgiler, istirahat gerekçesi yer alır.

İş Göremezlik Raporu Nasıl Alınır?

SGK iş göremezlik raporu almak için Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilen hastanelere, aile sağlığı merkezlerine ya da özel hastanelere başvurulabilir. SGK iş göremezlik doktor tarafından tespit edilen bir durumdur. Hastalık, kaza, iş kazası ve meslek hastalığı gibi gerekçelerle SGK iş göremezlik rapor girişi yapılabilir.

SGK iş kazası bildirimi, rapor almak isteyenlerin dikkat etmesi gereken bir konudur. İş kazasında işverenin de sorumluluğu olduğu için bildirimin işveren tarafından yapılması üzerine rapor düzenlenir. UYG SGK rapor girişinde rapor nedeni olarak iş kazası yazar. Aynı zamanda işverenin iş kazasını bildirmek için üç iş günü süresi vardır. SGK rapor sorgulama işlemi yaparak rapora ilişkin detaylara ulaşmak mümkün olur.

İş Göremezlik Rapor Parası Ne Zaman Yatar?

SGK iş göremezlik raporu ücreti genellikle on beş gün içerisinde yatırılır. SGK iş göremezlik ödeme görme için e-Devlet üzerinden sorgulama yapılabilir. Şahıs Ödemeleri Sorgulama kısmından rapor parasına ilişkin detaylara ulaşmak mümkün olur.

SGK iş göremezlik ödemesi alınan hallerde rapor ödemeleri PTT üzerinden yapılır. Şahıs ödemeleriniz için banka hesabı tanımlayarak ödemelerinizin banka hesabınıza yatırılmasını sağlayabilirsiniz. SGK iş göremezlik ödemesinin PTT şubesine yatırılması halinde en geç iki ay içerisinde parayı çekmeniz gerekir. Aksi takdirde yapılan ödeme tekrar SGK’ya iade edilir.

Rapor parası iş göremezlik durumuna göre geçici ya da sürekli olarak ödenebilir. Eğer iş gücü kaybı %10’dan fazlaysa sürekli iş göremezlik ödeneği verilir. Rapor parası yatırılmadığı takdirde işvereninizden ya da Sosyal Güvenlik Kurumundan bilgi alabilirsiniz.

İş Göremezlik Ödemesi Nedir?

İş göremezlik ödemesi çalışanlara hekimler tarafından istirahat verilmesi halinde ödenir. İstirahat nedenleri hastalıktan, kazadan, meslek hastalığından ya da iş kazasından kaynaklanabilir. SGK sürekli iş göremezlik halinde yapılan geçici ödemeler, kalıcı hale gelebilir.

İş Göremezlik Ödemesi Alınan Haller

İş göremezlik ödemesi alınan haller; hastalık, analık, kaza, iş kazası ve meslek hastalığı olarak sayılabilir. SGK iş göremezlik raporu sorgulama ile çalışanın hangi nedenle rapor aldığı işveren tarafından görüntülenebilir. Analık halinde sigortalı doğumdan önce 8 ve sonra 8 olmak üzere toplam 16 hafta raporlu kalabilir. İkiz, üçüz gibi çoğul gebeliklerde ekstra iki hafta daha süre verilir. Hastalık, kaza ve iş kazası gibi durumlarda iş göremezlik ödemesinin ne kadar süre devam edeceği hekim tarafından verilen rapora bağlıdır.

SGK sürekli iş göremezlik ödeneği, iş gücü kaybının %10’un üzerine çıkması halinde verilir. Hastalık ve farklı nedenlerle verilen rapor süresi boyunca işçiye geçici iş göremezlik ödeneği verilir. Çalışanların bir yıl içerisinde aynı hekimden maksimum 40 günlük rapor alabilir. Tek seferde alınacak raporun süresi on günden fazlaysa tek hekim imzası yeterli olmaz. Kurul imzası gerekir.

Geçici İş Göremezlik Ödemesi Nasıl Alınır?

Geçici iş göremezlik ödemesi almak için belirli şartların sağlanması gerekir. Gerekli şartların sağlanması halinde işçinin malulen emekli olması da söz konusu olabilir. İş göremezlik girişi yapılırken hekim tarafından iş göremezlik nedeni belirtilir. İş kazası nedeniyle rapor düzenlenmesi halinde işçiye raporlu olduğu tüm günler için ödeme yapılır. Diğer hallerde üçüncü günden itibaren ödeme gerçekleştirilir. SGK iş göremezlik ödemesi hesaplama işlemleri sırasında tedavi süreci dikkate alınır.

Ayakta yapılan tedavilerde ödenen günlük ödenek miktarı daha düşükken yatarak tedavilerde daha yüksek ödenek ödenir. Tedavinin yatarak olması halinde günlük kazancın yarısı ödenir. Ayakta yapılan tedavilerde ödeme miktarı ise üçte ikidir.

e-Devlet SGK iş göremezlik ödemesi almak isteyenlerin belirli koşulları da sağlaması gerekir. İş göremezlik rapor tarihi itibarıyla son bir yıl içerisinde en az 90 gün prim ödemesi olanlar, bu haktan yararlanabilir. Ancak bu şart iş kazası durumunda geçerli değildir. İş kazası geçirenler, prim ödemesi olmasa bile geçici iş göremezlik ödemesi alırlar.

Geçici iş göremezlik ödeneği, PTT şubelerinden ödenir. Bunun yanı sıra banka hesabınızı e-Devlet üzerinden tanımladığınız takdirde bankadan da ödeme alma şansınız olur. PTT şubelerinden bizzat giderek ödemeyi almanız gerekir. Sizin yerinize başka birisinin parayı alması mümkün değildir.

Geçici iş göremezlik ödemesi vaktinde yatırılmayanlar, Sosyal Güvenlik Kurumunu arayarak bilgi alabilir. Bunun yanı sıra işverenle de konuyla ilgili görüşülebilir.

Geçici İş Göremezlik Ödemesi Nasıl Hesaplanır?

Geçici iş göremezlik ödemesi hesaplama için sigortalının brüt ücretine bakılmalıdır. SGK iş göremezlik ödemesi nasıl hesaplanır öğrenmek için son üç aylık brüt ücret, prim ödemeleri, prim gün sayısı, tedavi türü ve raporlu kalınan gün sayısı ele alınmalıdır. SGK iş göremezlik parası sorgulama için ilk olarak üç aylık brüt gelir, üç aylık prim gününe bölünür. Ayakta tedavilerde üç aylık brüt gelir, üçe bölünür ardından iki ile çarpılır. Yatarak tedavide söz konusu tutar ikiye bölünür.

Rapor parası hesaplamalarında iş kazası dışında ilk iki gün dâhil edilmez. Yani sigortalı yedi gün raporlu olsa bile 5 gün parası alır. Geçici iş göremezlik ödemeleri, üçüncü günden itibaren başlar. Asgari ücretle çalışanlar için yatarak tedavilerde 167,68 TL; yatarak tedavilerde 223,5 TL günlük ödeme yapılır. Bu miktarlar 2023 yılı için geçerlidir.

İş Kazası Tazminatı Nasıl Alınır?

İş kazası tazminatı almak için işveren aleyhine iş mahkemelerine dava açılması gerekir. İş mahkemeleri, tazminat kararı verirken işveren tarafından tutulan tutanağı, hastane raporlarını ve tarafların ifadelerini inceler. Maddi ve manevi kayıplar da hâkimin karar vermesi sürecinde etkilidir. İşçinin ölümü halinde yakınları işverene dava açabilir. İş Kazası Tazminatı Nasıl Alınır? Hakkında daha detaylı bilgi almak için yazımızı okuyabilirsiniz.

SGK iş göremezlik ödemesi nasıl öğrenilir?

SGK iş göremezlik ödemesi e-Devlet üzerinden öğrenilebilir.

İş göremezlik rapor parası ne zaman yatar?

İş göremezlik rapor parası on beş gün içerisinde yatırılır.

SGK iş göremezlik nedir?

SGK iş göremezlik işçinin istirahat etmesinin öngörülmesine neden olan durumlardır.

SGK iş göremezlik raporu ne zaman onaylanır?

SGK iş göremezlik raporu sistem üzerinden düzenlendiği ve hekim ya da dağlık kurulu tarafından imzalandığı anda onaylanır.

İş göremezlik raporu alınmazsa ne olur?

İş göremezlik raporu alınmazsa işçinin istirahat hakkını kullanması mümkün olmaz.

SGK iş göremezlik ödeneği neye göre hesaplanır?

SGK iş göremezlik ödeneği brüt ücret üzerinden hesaplanır.

İş göremezlik ödeneği kimlere verilir?

İş göremezlik ödeneği hastalara, kaza geçirenlere, doğum yapanlara ve iş kazası-meslek hastalığı geçirenlere verilir.

Yorumlar

  1. Ahmet dedi ki:

    Merhaba ben 2021 14 haziranda is kazasi geçirdim ve 14 temmuza kadar rapor luydum .doktorum 1 seneyi bulacak tedavin dedi şuan yürüyemiyorum kalkenuskirigi var her iki ayakta. Ve isyerim doktorum 14 temmuzda biten raporu uzatacakken is yerim öğünü cikis verdi tazminatimi ödeyip uzun raporlarda cikartabiliyormus.ben şuan ayağa kalkamıyorum 1 sene calisamicam ve topuklarim eski si gibi hissedemicem. Ben surekliissizlikodeneginden yararlanabiliyormuyum acaba .yada is kazasi nedeniyle malulen emekli olabiliyormuyuz.

    1. Danışma Birimi dedi ki:

      Merhaba,

      İşyerinin sizi sağlık nedeni ile işten çıkartma hakkı var. Ancak İş Kanunu uyarınca, hastalık, kaza, doğum ve gebelik gibi hallerde belirtilen hallerin işçinin işyerindeki çalışma süresine göre ihbar sürelerini altı hafta aşmasından sonra işverenin çalışanın iş sözleşmesini bildirimsiz fesih hakkı bulunmaktadır.

      Sizin durumunuzda henüz bu süre işlememiş. kıdeminize göre ihbar sürenizin üzerine 6 hafta daha eklenerek süre hesaplanabilir. Malulen emeklilik için iş gücü kaybı raporuna başvur yapabilirsiniz.

  2. YÜKSEL dedi ki:

    İYİ GÜNLER, BU İŞ GÖREMEZLİK RAPORU ŞARTLARI BELİRTİLMİŞ LAKİN RAPORLUSUN VE İŞYERİNDEN MAAŞ ALMAYA DEVAM EDİYORKEN BU RAPOR PARASINI İŞ YERİNE GERİ İADE Mİ ETMEK LAZIM VE İADE EDİLECEKSE NEDEN HESABIMIZA YATIRILIYOR BUNU DEVLET KURUMUNDA ÇALIŞANLAR İÇİN SORUYORUM.. İKİNCİ BİRŞEY HABERLERDE DOĞUM YAPAN ANNELERE EN AZ 7 BİN 220 KADAR DOĞUM YARDIMI VAR DENİLİYOR, BU YARDIMI YİNE ÇALIŞTIĞIN KURUMDAN MAAŞ ALMANA RAĞMEN ALIYOR MUYUZ? PTT YE GELEN PARAYI GERİ ÇALIŞTIĞIMIZ KURUMA İADE Mİ EDECEĞİZ HAKLARIMIZI TAM OLARAK AÇIKLAYABİLİR MİSİNİZ?

    1. Danışma Birimi dedi ki:

      Merhaba,

      Bahsettiğiniz haklar 4/a lı olarak çalışanlar için geçerli. 4/c li memur çalışanların raporluyken de maaşları yattığı için ayrıca rapor ödeneği yapılmaz. 4/a lı olarak çalışıyorsanız ve işveren size maaşınızı vermeye devam etmek istiyorsa buna engel yok. Hem maaşınızı hem rapor ödeneğini alabilirsiniz. Bazı işyerleri raporlu olduğu dönemde rapor ödeneğini beklerken maddi zorluk çekmesini engellemek için kendi inisiyatifleri ile çalışanlarına avans niteliğinde ödeme yaparlar. Ya bunu sonraki maaşlarınızdan düşerler. Yada rapor ödeneğini aldıktan sonra iade etmenizi isterler. Durumun detaylı açıklaması bu.

    2. Melike erbey dedi ki:

      Iyi gunler biz dogum raporumuz 15 gùn gecti hala bir odeme alamadik isveren raporumuzu onayladi ama biz raporu ssk ya getirmedik tl ariyoruz cevap verende yok bir yardimci olun

    3. Danışma Birimi dedi ki:

      Merhaba,

      Rapor ödemeleri rapor bitimini takip eden 1 ay içinde yapılmaktadır. e devletten de takip edebilirsiniz. Yada alo 170 i arayabilirsiniz.

  3. YILMAZ dedi ki:

    İyi Çalışmalar ,
    Eşim ayın 22 de elinden ameliyat oldu ve 10 + 10 gün rapor aldı
    ancak bu raporlu günlerinin primleri yatırılmamış ve eksik günde(1) istirahat diye yazıyor. Bu yatmayan primler için ne yapmalıyız. ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM.

    1. y dedi ki:

      iyi çalışmalar ; lütfen sorumu yanıtlar mısınız ?

  4. Bulut dedi ki:

    Dogum parasını almazsak oluyor mu? Çünkü geri ödemesi varmiş

    1. Danışma Birimi dedi ki:

      Merhaba,

      Doğum parasının geri ödemesi olmaz.

  5. Adem dedi ki:

    iyi günler 27/07/2017 tarihinde iş kazası geçirdim 78 günlük istirahat raporum vardı. İş yerinin muhasebesi raporları girdi ve iş göremezlik ödemesinini PTT den alcağımı söyledi. E-devlete bakıyorum kaydınız yok diyor iş göremezlik ödeneğinde. Acaba bir süresi mi var ne zaman yatacağı hakkında.

  6. DİLEK DEMİR dedi ki:

    BEN İKİ YILDIR AYNI İŞ YERİNDE ÇALIŞMAKTAYIM.SU AN 1 AYLIK HAMILEYIM. DOĞUM YAPTIĞIM DA İŞSİZLİK PARASI ALABİLİYOR MUYUM VE HAKLARIMIZ NELERDİR? ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM..

    1. Aykut Otu dedi ki:

      Gerekli bilgilere yanda verdiğimiz linke tıklayarak ulaşabilirsiniz. ssk.biz.tr/ssk-dogum-parasi

  7. DAVUT SEÇİLMİŞ dedi ki:

    BEN MERSİNDEN KATILIYORUM ÖNCELİKLE İYİ GÜNLER DİLİYORUM 2005 /12/22 TARİHİNDE BİR İŞ KAZASI GEÇİRDİM İŞ KAZASINDAN DOLAYI MAĞDURUM HANGİ HASTANEYE GİTSEM BANA 13 ORANINDA RAPOR VERİLİYOR AMA GERÇEKTEN BIRAKIN ÇALIŞMAYI BEŞ DAKİKA AYAKTA DURAMIYORUM. ARTIK SOSYAL HAYATIMI ETKİSİ ALTINA ALMIŞ DURUMDA ,DAVA AÇMIŞIM 2008` DE HALA BITMEMİŞ BENIM AYAĞIM TÜKENMEK ÜZERE EĞER GEREKENLER YAPILMAZSA AYAĞIMI KESECEM BENIMLE ALAY EDIYORLAR BENIMDE BİR GURURUM VAR HANİ TAHSİLİN VAR MI DESENİZ TAHSİLİM ORTA OKUL MEZUNUYUM ŞU AN AYLIK 103 MILYON ALIYORUM AMA EVLENME ÇAĞINA GELMİŞİM BUNUNLA MI GEÇİNECEM MALÜLİYET ORANIM DÜŞÜKSE O ZAMAN NIYE ÇALIŞAMIYORUM . BENIM ANLAMADIĞIM DİĞER KONUYSA BİLİRKİŞİ DİYORSUNUZYA HAKİKATEN BİRŞEY BILMIYOR BENIM KEŞİFE GELDIKLERINDE BENIM KAZAGEÇİRDİĞİM NOKTAYI GEREKSIZ OLDUĞUNU SÖYLÜYOR AMA SİZE ALLAHIN ÜZERİNE YEMIN EDERIM KI GEREKSIZ DE3DIKLERI YER BENIM KAZA GEÇIRDIĞIM YERDI AMA BİLİRKİŞİ EFENDİ ALLAHI TANIMAZ OLDU .DINLEMEZ OLDULAR, KENDİ BİLDİKLERINI RAPORLAMIŞ VE BANA KUSURUMUN YÜZDE ELLİ OLDUĞUNU SÖYLEDI. AVUKATIM BU DÜNYA DA HAKKIMI KIM YEMIŞSE SGK MÜDÜRÜMÜ BİLİRKİŞİLER Mİ ONU BILEMEM ONU ANCAK ALLAH BILIR ŞUAN BABAM BANA BAKIYOR SIZE NEREYE KADAR BAKACAK SİZLERDEN RICA EDIYORUM BU KONUYA BIR EL ATSANIZ ILGILENSENIZ BENI ÇOK SEVINDIRIRSINIZ SAYGILARIMI ARZ EDERIM

    1. Aykut Otu dedi ki:

      Beyefendi öncelikle geçmiş olsun. Ancak bizim resmi kurumlarla bir alakamız yoktur. Biz sadece yönlendirici görevi üstlenen bir internet sitesiyiz. Bu konu hakkında ne yazık ki bir şey yapamayız.